Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщині – понад 10 тисяч вільних робочих місць і вакантних посад

У перші дні жовтня на Львівщині незаповненими залишалися 10,1 тис. вільних робочих місць і вакантних посад, у т. ч. 7,4 тис. – для представників робітничих професій (72,9%), решта – для службовців і тих, хто не має професії та спеціальної підготовки.

Найбільший попит на робочу силу спостерігався на кваліфікованих робітників з інструментом (32,4% загальної кількості вакансій ) та операторів і складальників устаткування і машин (25,9%). Найменший – на технічних службовців (2,7%) та кваліфікованих робітників сільського, лісового господарства, риборозведення та рибальства (0,4%).

– Соціальні послуги у сфері зайнятості станом на 01.10.2018 року отримували 13,6 тис. безробітних, – повідомив директор Львівського ОЦЗ Василь Барилюк. – Серед них за статтю переважали жінки – 57,5%, за освітою – особи з дипломами вишів (62,4%), за причинами незайнятості – звільнені з підприємств, установ та організацій за згодою сторін (п. 1 ст. 36 КЗпПУ), що у термін до року після розірвання трудових відносин звернулися за пошуком роботи (47,8%), за місцем проживання – мешканці міст (60,4%).

Упродовж дев’яти місяців посадовці обласної служби зайнятості допомогли знайти роботу 36,1 тис. жителів області, у т. ч. 10,4 тис. безробітних. До громадських та інших робіт тимчасового характеру залучено 4,3 тис. осіб, ще 6,7 тис. охоплено професійним навчанням. Одноразову виплату допомоги з безробіття для започаткування власного бізнесу отримали 125 безробітних, 240 працедавців скористалися механізмом надання компенсацій зі сплати єдиного соціального внеску, забезпечивши новоствореними місцями праці 508 безробітних.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ