Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

На Львівщині безробітним перестали виплачувати соціальну допомогу: у Держказначействі «осіло» близько 6,5 млн грн

У Держказначействі «осіло» близько 6,5 млн гривень, які перерахувала на різні потреби у січні цього року Львівська обласна служба зайнятості. Про це повідомив відділ інформації та взаємодії із соціальними партнерами і громадськістю Львівського обласного центру зайнятості.

 

Виплата допомоги з безробіття здійснюється за рахунок коштів Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття. Задля цього центри зайнятості перечислюють через відділення Головного управління Державного казначейства України до банків кошти, передбачені на ці потреби. А вже потім банківські установи належну безробітним фінансову допомогу зараховують на їхні особові рахунки.

 

Останнім часом на Львівщині виникли певні труднощі з рухом державних коштів. Незважаючи на те, що до місцевих відділень управління Державного казначейства України у Львівській області районні та міські центри зайнятості перерахували потрібні суми, мешканці області, котрі не мають роботи, не можуть скористатися матеріальним забезпеченням у разі безробіття. Для прикладу, Львівський міський центр зайнятості ще 14 січня 2010 року переказав близько 2 млн гривень для виплати допомоги з безробіття майже трьом тисячам львів’ян. Одначе, ці кошти ще й досі не надійшли з казначейства до банків, які обслуговують безробітних.

 

Загалом у Держказначействі «осіло» близько 6,5 млн гривень, які перерахувала на різні потреби у січні цього року обласна служба зайнятості.

 

Посадовці служби зайнятості занепокоєні тим, що з вини фінансового органу гарантований державою соціальний захист безробітних забезпечується невчасно.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ