Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Кримінал

На Львівщині більше немає умов для утримання в’язнів-довічників, - Дзюдзь

«Режим утримання довідників відрізняється від утримання звичайних в’язнів. Треба розуміти, що це люди, які на своїй совісті мають десятки душ, і такий термін суд визначив їм не просто так. Нажаль, зараз на Львівщині немає належних умов та спеціалізованих закладів для утримання таких в’язнів», - про це сьогодні, 30 березня, повідомив журналістам начальник УДДУ з питань виконання покарань у Львівській області Михайло Дзюдзь.

Він також зазначив, що загалом в Україні є 1 780 в’язнів, яким присудили вищу міру покарання – довічне ув’язнення. В Сокальській виправній колонії № 47 утримували 68 таких в’язнів.

Зараз в’язні колонії, за словами Михайла Дзюдзя, утримуються у Львівському СІЗО та по всіх установах Львівщини. Згодом в’язні будуть переведені в установи по всій Україні.

«У нас ще 8 в’язнів-довічників чекають свого місця», - зазначив Дзюдзь.

Він також пояснив журналістам, що для того, щоб повністю перерозподілити в’язнів, перевести їх до потрібних установ, забезпечити належну охорону у зв’язку із важкістю скоєних ними злочинів, потрібно десятки тисяч гривень.

«Зараз головне, що нам вдалося зберегти життя як в’язнів, так і охорони. Головне, що у пожежі немає постраждалих», - додав Михайло Дзюдзь.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ