Notice: Undefined index: volyn in /home/galinfo/web/galinfo.com.ua/public_html/lib/custom/mo_news_func.php on line 97
Новини Львова: На Львівщині біля криївки УПА пригадали бій в урочищі Морозівська
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Волинь

На Львівщині біля криївки УПА пригадали бій в урочищі «Морозівська»

14 квітня 2019 року відбулась поминальна Панахида та мітинг-реквієм, присвячені бою українських повстанців в урочищі «Морозівська» неподалік села Рокети Кам’янка-Бузького району Львівської області.

Про це йдеться на сайті Кам’янки-Бузької районої ради.

12 квітня 1951 року в бою з енкаведистами, більшовицькими окупантами тут наші земляки – борці Української Повстанської Армії прийняли свій останній героїчний бій  та загинули геройською смертю: Данило Мисак «Каменяр», Ігор Рачинський «Ромко», Ярослав Іванець «Малий», Мар’ян Шульган «Білоус», Марія Стефаницька «Рома», «Ярило», «Соловій», «Слава».

На знак світлої пам’яті про українських героїв, борців за волю і незалежність України настоятель храму свв. Володимира і Ольги с. Старий Добротвір о. Мирослав Ковальчук відслужив  панахиду та освятив водою хрест на криївці.

Вшанувати пам’ять героїчно загиблих повстанців прибули голова Кам’янка-Бузької районної ради Тарас Келеберда, сільський голова Стародобротвірської сільської ради Олег Прокопейко, народний артист України Богдан Козак, голова Всеукраїнської громадської організації «Союз українок» Ореслава Хомик та громадськість.

Збираючись тут, на цьому місці, ми показуємо свою єдність перед нашим ворожим східним сусідом. Ми пам’ятаємо про тих, хто став на шлях боротьби, пролив свою кров, відав своє життя за Незалежність України, за нашу з вами незалежність від імперського московського ярма. Завдяки подвигу борців за Україну, сьогодні ми самі вправі вибирати, якою мовою розмовляти, в якого Бога вірити, яких героїв шанувати, як будувати свою рідну Україну. То ж, несімо у світ пам’ять про цих героїв, будьмо Апостолами їхнього подвигу.

Після завершення віча із літературно-музичною композицією виступила співоча чота «Нескорені» під керівництвом Анжели Войтухів Червоноградського братства вояків УПА.

Від влади та громадськості були покладені квіти до могили українських повстанців.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ