Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Надзвичайні події

Біля Соснівки вже 8 місяців горить терикон

фото:  Гал-інфо
фото: Гал-інфо
фото:  Гал-інфо
фото: Гал-інфо
фото:  Гал-інфо
фото: Гал-інфо
фото:  Гал-інфо
фото: Гал-інфо
1/4
На Львівщині поблизу міста Соснівки продовжує горіти терикон Центральної збагачувальної фабрики. Жителі Соснівки та прилеглих сіл змушені дихати отруєним повітрям, вони хвилюються, що така недбалість може призвести до трагічних наслідків.

За словами міського голови Соснівки Ірини Харчук, терикони продовжують горіти, ніхто із цій біді ради дати не може. І така ситуація спостерігається вже понад півроку. 

Гал-інфо звернулось за коментарем до в.о. начальника департаменту з питань цивільного захисту Львівської ОДА Олександра Харчука. 

оріння терикону триває вже давно, однак активність цього горіння значно посилилась десь у вересні-жовтні минулого року. При ДП "Львіввугілля" є спеціальне управління, яке має з ним боротись. І воно справляється із тією проблемою настільки, наскільки їм вистачає грошей. Однак навіть якщо б було 100 одиниць техніки, горіння терикону однаково б проявлялось", - зазначив Олександр Харчук.

Нагадаємо, не так давно - після чергового дня уряду у Верховній Раді - ця тема набула широкого розголосу, керівники відповідних служб та відомств зобов'язались погасити терикон, що біля Соснівки, однак, як бачимо, все закінчилось імітацією боротьби.

Нагадаємо, довжина терикону сягає 1,2 км, ширина – 40 м, висота -10 м. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ