Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Кримінал

На Львівщині депутат сільради розсилав смс для дискредитації партії "Голос"

1/2
На Львівщині поліцейські викрили депутата сільради у масовій смс-розсилці для дискредитації політичної партії «Голос». Про це сьогодні, 16 липня, повідомила прес-служба Нацполіції.

Як встановили кіберполіцейські, він уклав договір з  мобільним оператором на щомісячну розсилку до 25 тисяч смс-повідомлень. 

За словами начальника Департаменту кіберполіції Нацполіції України Сергія Демедюка, упродовж вчорашнього дня до поліції почали надходити повідомлення від жителів Львівщини про масову розсилку смс-повідомлень. У повідомленнях зазначалося, що партія «Голос» не проходить відсотковий бар’єр, відтак людей провокували не голосувати за вказану партію.

«У рамках досудового розслідування працівники кіберполіції встановили, що фактично особа, яка використовує смс-розсилку з альфа-іменем «Peremoga», є одним із депутатів міських сільрад Львівської області. У вигляді фізичної особи-підприємця він оформив смс-розсилку з одним із операторів мобільного зв’язку, в кількості від 5 до 25 тисяч упродовж місяця», - повідомив Сергій Демедюк.

Очільник кіберполіції України додав, що окрім контрагітації відносно опонентів, порушник використовував смс-розсилку задля агітації за політичну партію «Європейська солідарність».

«Також було встановлено, що абонентська база отримувачів цих смс-повідомлень була сформована ще під час президентських виборів 2019 року однією з політичних партій, яка домінувала на Львівщині», – розповів начальник кіберполіції.

За виявленим фактом відкрито кримінальне провадження за ст. 157 (Перешкоджання здійсненню виборчого права або права брати участь у референдумі, роботі виборчої комісії або комісії з референдуму чи діяльності офіційного спостерігача) Кримінального кодексу України. Слідчі дії тривають.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ