Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщині депутати продовжують відстріл громадян

Депутат сільської ради Ясниськ Яворівського району на Львівщині Михайло Бадиш зчинив у селі стрілянину, жертвами якої могли стати четверо мешканців Львова, які їхали на відпочинок через це село. Про перебіг подій, які сталися у Ясниськах в середу 27 лютого, „Гал-info” розповів один із потерпілих.
За його словами, все сталося тоді, коли він та його троє друзів виїхали на дорогу за селом, яка вела до лісу. Ґрунтова дорога була розбитою, а в одному місці була величезна яма, подолати яку легковиком було неможливо. Тому водій вирішив об’їхати цю яму. У той час коли пасажири висіли з авто, а водій поїхав сам, львів’яни почули крики. Оглянувшись, вони побачили, що з боку села до них бігли двоє незнайомих людей, які тримали в руках каміння й палицю.
„Чоловіки нецензурною лайкою та погрозами вимагали в водія зупинити автомобіль і віддати їм ключі та документи за нібито пошкодженні посіви, яких, до речі, не було і видно, – каже М. – Крім того, жодних загород чи попереджувальних знаків про чиєсь поле в тому місці також не було. У свою чергу ми запропонували чоловікові компенсувати завдані збитки. Однак це жодним чином не вплинуло на розлючених мешканців села, які пообіцяли втопити наш автомобіль у місцевому кар’єрі”.
За словами потерпілого, дипломатичної розмови з чоловіками не вийшло, їхній вигляд давав зрозуміти, що розправи не минути. Тому львів’яни швидко заскочили у машину й кинулись втікати. Навздогін у машину полетіло каміння, машина було сильно пошкоджена.
„Про подальший відпочинок мови вже не було, – каже М. – Тому відійшовши трохи від потрясіння, ми вирішили повернутися додому. Їхати довелося тією ж дорогою. А при в’їзді в село нас посередині дороги чекав один з чоловіків, який тримав у руках мисливську двохствольну рушницю. Відтак, піднявши її і прицілившись у напрямку авто, чоловік вистрілив по ньому…”
Далі, за словами потерпілого, селянин націлився на водія й жестом наказав йому зупинитися. Дивлячись на націлене на нього дуло, водій інстинктивно вже приготувався до найгіршого розвитку подій і, закривши голову руками, пригнувся донизу. Натомість, чоловік, не опускаючи прицілу з людини, підійшов впритул до водія і з допомогою грубої нецензурної лайки наказав вийти йому з машини. Спроби заспокоєння та вмовляння розгніваного чоловіка, який до речі, був цілком тверезим, не давали жодних результатів. Довелося усім львів’янам вийти з машини, оскільки чоловік здавалося був цілком неконтрольованим. Про це свідчило те, що він впер дуло рушницю у живіт однієї з пасажирок, тримаючи палець на спусковому гачку зарядженої рушниці. Очевидно, що рятуватися їй допомогло те, що вона стверджувала про те, що начебто вагітна
В той час, за словами потерпілого, на підмогу людині з рушницею прибіг співучасник, який тримав в руках биту. На будь-які запевнення львів’ян чулися лише приниження й погрози на кшталт, що „я вас тут на місці постріляю і закопаю”. Знайшли вихід з цієї ситуації дві жіночки, очевидно родички, які поспішили на місце події й почали відбирати в чоловіка рушницю, а потім потягнули його додому.
Та це ще був не кінець, оскільки після того, як львів’яни вирушили додому, їх до самого міста переслідував автомобіль. Як припускає потерпілий, таким чином селяни хотіли визначити місце проживання львів’ян.
Вже пізніше, коли міліція вже відібрала в чоловіка рушницю, стало відомо, що сам чоловік є депутатом місцевої сільради Михайлом Бадишем. Також стало відомо, що це вже не перший подібний випадок між названим депутатом і приїжджими гостями.
В даний час міліція продовжує розслідувати дану справу. Як розповів у коментарі „Гал-info” начальник Яворівського райвідділу міліції Руслан Домніцак, правоохоронці проводять перевірку викладених у заяві потерпілих фактів. За його словами, за фактом стрілянини у Ясниськах існує ймовірність порушення кримінальної справи. „Законне рішення буде прийнято, – обіцяє Руслан Домніцак. – Винного покарають з усією суворістю закону”. Як повідомив Домніцак, для проведення стрільби зазвичай відведено спеціальні місця і не можна серед білого дня влаштовувати стрілянину в межах населеного пункту. За словами правоохоронця, факт пошкодження посіву з боку потерпілих не є аргументом для відкриття стрільби по людях.
Ми також зателефонували у сільську раду Ясниськ, аби отримати контакти депутата Бадиша для того, аби взяти коментар обранця селян, однак там, незважаючи на неодноразові спроби, на жаль, нічим не змогли допомогти.
Нагадаємо, подібний випадок стрілянини на Львівщині з боку депутата Львівської обласної ради був зафіксований ввечері 13 лютого у Трускавці, коли в результаті стрілянини за допомогою пристрою для відстрілу гумових куль було поранено одного з місцевих мешканців, бізнесмена співзасновника холдингу ТКС Івана Торського. У причетності до інциденту підозрюють його компаньйона, депутата Львівської обласної ради Володимира Говірка, проти якого порушено кримінальну справу.
 
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ