Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

На Львівщині Держбюджет заборгував водоканалам, а ті - «Львівобленерго», якщо вимкнуть воду - замерзнуть труби

Перемишлянський район завтра, 14 січня, може залишитися без води. Про це «Гал-інфо» сьогодні, 13 січня, повідомив голова Перемишлянської РДА Олег Паска. За його словами, Державний бюджет заборгував водоканалу гроші на відшкодування вартості послуг наданих пільговикам, а водоканал у свою чергу винен «Львівобленерго».

 

Сума боргу по Перемишлянському району становить 20 тис. грн. Відтак, місцеві електрики погрожують відключити електроенергію перемишлянському водоканалу, і район залишиться без води. Відтак, виникне небезпека замороження труб.

 

Як зазначив Олег Паска, він вже отримав листа від «Львівобленерго» про відключення із завтрашнього дня від електроенергії водоканалу. Голова РДА сподівається, що до завершення президентських виборів електрики все-таки не залишать без електроенергії водоканал.

 

На думку Олега Паски, аналогічна ситуація є й у інших районах Львівщини. Також можуть виникнути проблеми із відшкодуванням з Державного бюджету пільг і субсидій на газ.  

 

Нагадаємо, що на завтра, 14 січня, заплановане відключення електроенергії кільком водопостачальним підприємствам Львівщини, загальний борг яких за спожиту електричну енергію на 6 січня становить 505,9 тис. грн, – повідомили у відділі корпоративних зв’язків ВАТ “Львівобленерго”.

Відключення загрожує МКП "Перемишляниводоканал" — 20,1 тис. грн, КП "Наше місто" (м.Трускавець) — 148,3 тис. грн, Буський водоканал — 4,9 тис. грн, КП „Червоноградводоканал” — 192,8 тис. грн, КП „Бориславводоканал” — 94,4 тис. грн, Сколівський водоканал — 11,1 тис. грн, Кам’янка-Бузький водоканал — 8,8 тис. грн, МКП „Яворіввода” — 20,3 тис. грн, ДП „Водоканал” (м.Ходорів) — 5,2 тис. грн.

 

ВАТ „Львівобленерго”, керуючись у своїй діяльності чинним законодавством України,  зобов’язане припиняти електропостачання боржникам і не має права безоплатно відпускати жодного кіловата електроенергії.

 

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ