Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщині до нового року встановлять манекени ДАІшників

На Львівщині до нового року планують встановити манекени ДАІшників — повідомив сьогодні, 26 липня, заступник начальника обласної ДАІ Ігор Сливка. За його словами, вони «стоятимуть» на трасах міжнародного значення й підсилюватимуть роботу працівників ДАІ, яких зараз катастрофічно бракує. Так, за словами Ігоря Сливки, в одну зміну на Львів в найкращому випадку виходить шість екіпажів ДАІ, тобто 12 осіб, на міжнародних трасах один екіпаж патрулює 70 км дороги.
 «Катастрофічний брак кадрів є однією із причин великої кількості автомобільних крадіжок, а також частих ДТП на Львівщині. Ми робимо, що можемо, і навіть просимо своїх працівників працювати наднормово, але ж їм також треба відпочивати. Я вважаю, що на сьогодні особовий склад ДАІ треба збільшити щонайменше вдвічі», — наголосив Ігор Сливка.

 Як вважають ДАІшники, манекени працівників Державтоінспекції хоча й не вирішать кадрову проблему ДАІ, але все ж суттєво допоможуть у роботі. Поряд з тим, встановлення таких «помічників», за словами прес-секретаря ОДАІ Світлани Добровольської, створить ще одну проблему.
 «Біля кожного манекена нам все одно доведеться поставити хоча б по одному працівнику ДАІ, бодай на перший час, адже його просто-напросто вже за півгодини викрадуть», — наголосила Добровольська.
 Обласна Державтоінспекція наразі не знає, скільки коштуватиме їй така новинка, скільки манекенів ДАІшників буде встановлено в нашій області й хто це фінансуватиме.
 Встановлення манекенів ДАІшників в деяких областях України вже активно практикують, зокрема на Полтавщині й на Харківщині. На відстані вони дуже схожі на справжніх працівників ДАІ. Манекен саджають в авто, розфарбоване „під ДАІ”, і транспортують на найнебезпечніші ділянки доріг, де найчастіше трапляються ДТП. Своїм ходом авто з манекеном не їде, тому що воно теж несправжнє: без двигуна, приладів керування тощо.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ