Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

На Львівщині головний лікар за $1 тис. оформив фейкову довідку для ухилення від мобілізації

На Львівщині правоохоронці затримали головного лікаря за підозрою в оформленні довідки для уникнення мобілізації.
фото - пресслужба Нацполіції
фото - пресслужба Нацполіції
фото - пресслужба Нацполіції

Про це інформує пресслужба Нацполіції Львівської області.

Як з'ясували слідчі поліції Львівщини спільно з оперативниками Управління Служби безпеки України у Львівській області, за процесуального керівництва Львівської обласної прокуратури, затриманий, зловживаючи службовим становищем, одержав неправомірну вигоду у військовозобов’язаного чоловіка за оформлення медичної документації, яка надає тому право уникнення мобілізації у Збройні сили України та право на безперешкодний виїзд за межі держави в умовах воєнного стану.

Свої "послуги" головний лікар однієї з комунальних лікарень Львівської області оцінив в одну тисячу доларів США.  Правоохоронці затримали його в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України під час одержання  неправомірної вигоди.

Слідчі  повідомили затриманому про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання - позбавлення волі терміном від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю до трьох років, із конфіскацією майна.

Наразі тривають слідчі дії.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ