Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщині готують вертолітників для чергової ротації у Ліберії

На Львівщині, у Бродах, розпочалася підготовка військових вертолітників до нової – 13-ї ротації 56-го окремого вертолітного загону Збройних Сил України для виконання миротворчих завдань Місії ООН у Ліберії, – повідомив Михайло Гриневич із Західного регіонального медіа-центру Міністерства оборони України.
 

Під час теоретичних та практичних занять, що триватимуть до 26 квітня на базі 3-го окремого полку армійської авіації,  з майбутні миротворці вивчатимуть теми спеціальної підготовки, організації польотів, удосконалення теоретичних знань та практичних навичок льотного складу та фахівців інженерно-авіаційної служби, а також зв’язку і тилу.

 

Заплановано також льотно-тактичне навчання, в ході якого екіпажі вертольотів Мі-8 та Мі-24 виконуватимуть завдання із бойового застосування, пошукового-рятувального забезпечення, вправи вогневої підготовки тощо. Крім того, відпрацьовуватимуться вправи з виконання зльоту та посадки на запилені майданчики, а також польоти вночі.

 

Відповідно до стандартів ООН, кожен вертолітник – учасник місії в залежності від класу та посади повинен мати певну кількість один, проведених у повітрі. Так, командир екіпажу – 1000   годин нальоту. Із них 30 годин – польоти за приладами та не менше 50 годин нальоту вночі.  Кожен із членів екіпажу повинен бути  підготовленим  до маршрутних польотів вдень у складних метеорологічних умовах  та вночі у простих метеорологічних умовах. А навики командирів екіпажів Мі-24  відновлені до застосування засобів поразки по наземних цілях.

 

Особливу увагу буде зосереджено на вивченні метеорологічних умов в районі базування, маршрутів польотів у Республіці Ліберія, практичній підготовці льотного складу до виконання миротворчих завдань. для відновлення та удосконалення навичок екіпажів передбачається виконати 8 льотних змін. Водночас, технічний персонал здійснює обслуговування та ретельну підготовку гелікоптерів, техніки і обладнання служб тилу, технічного забезпечення тощо.

 

Всього ж, до виконання миротворчих завдань Місії ООН в  Ліберії  залучено 275 чоловік, із них – 46 льотчиків. У складі вертолітного загону українських миротворців – ланка вертольотів Мі-24 та дві ланки вертольотів Мі-8. Серед основних завдань вертолітників загону – перевезення персоналу Місії та високоповажних осіб, постачання  вантажів у важкодоступні місця, медичне транспортування, евакуація поранених та польоти спостереження.

 

Чергову ротацію заплановано провести у червні поточного року.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ