Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Здоров'я

На Львівщині найгірша ситуація з вакцинацією працівників освіти

Станом на початок тижня на Львівщині двома дозами вакциновано лише 38% освітян і 48% працівників освіти отримали одну дозу вакцини. Про це сьогодні, 27 вересня, на засідання комісії охорони здоров'я повідомив директор департаменту охорони здоров'я Львівської ОДА Орест Чемерис, інформує пресслужба Львівської облради.

"На Львівщині найвищі показники вакцинації серед медиків. Однією дозою щеплені 97% працівників медичних установ, а дві дози отримали 72% медперсоналу. Освітяни виявилися найважчою категорією осіб, щодо вакцинації. 

"Це парадокс, - наголосив депутат Леонід Цибуля,- перш за все вчитель - це ланка суспільства і він має бути свідомим, освіченим та відповідальним. Адже згідно з Конституцією, українські діти мають право на якісну освіту. Тому треба припиняти дискутувати, належить продумати такі умови, за яких представники педагогічних колективів будуть вакцинуватися, а діти зможуть відвідувати навчальні заклади",- зазначив депутат Леонід Цибуля.

Депутат Олег Дуда додав, що до контролю за вакцинацією вчителів, як стимул, варто залучати батьківські комітети. Адже саме батьки мають бути зацікавленими у тому, щоб діти, перебуваючи в безпечному середовищі, отримували якісну освіту. За його словами, невакциновані вчителі мали б періодично робити ПЛР тести.

Які Львівські університети зривають вакцинацію від Covid-19

Довідково: за даними департаменту охорони здоров'я ЛОДА, динаміка госпіталізації хворих на коронавірус на Львівщині стабілізувалася на рівні 25-27%. Загалом в області 14 спеціалізованих ковідних закладів, у яких передбачено 3300 ліжок. Заповнені лікарні менше ніж на 50%. У медзакладах налічують близько 1580 хворих. З них 99 пацієнтів перебувають у реанімації, 38 під апаратами ШВЛ.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ