Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією  |  Cуспільство

На Львівщині перебуває близько 25 тисяч переселенців з Криму та сходу України

За оперативними даними, на Львівщині перебуває близько 25 тисяч тимчасово переміщених осіб з Криму та Сходу України, з них 8,5 тисяч - зареєстровані. Про це сьогодні, 11 листопада, під час прес-конференції повідомив т.в.о. голови ЛОДА Юрій Турянський.

За словами керівника Львівщини, серед переселенців 2 тисячі 800 - це неповнолітні особи. Майже 1400 дітей-переселенців, які перебувають у Львівській області уже навчаються у школах, 200 дітей відвідує дошкільні заклади. Окрім цього, з числа внутрішньо переселених осіб, на обліку в жіночих консультаціях перебуває 104 вагітних жінки, а з березня у внутрішньо переселених осіб вже народилося 40 дітей.

За словами Юрія Турянського, з 10 жовтня розпочато призначення щомісячної адресної допомоги переселенцям, яка передбачена постановою Кабінету Міністрів на оплату проживання. Дану допомогу вже у листопаді отримає 1606 осіб.

Як розповів керівник Львівщини, за сприяння центрів зайнятості в області працевлаштовано майже 150 переселенців, а самостійно в області знайшли роботу понад 1400 тимчасово переміщених громадян.

Окрім цього, очільник області розповів, що Управлінням Верховного Комісара Організації Об'єднаних Націй у справах біженців надано грошову допомогу у розмірі 1 мільйон 75 тисяч гривень, яка виплачена 199 сім'ям з числа тимчасово переміщених.

Керівник Львівщини також повідомив, що кілька днів тому надійшов гуманітарний вантаж від міжнародної організації “Швидка медична допомога” з Німеччини, це понад 5 тонн теплого одягу і взуття та понад 1 тонна продуктів харчування.

Юрій Турянський також наголосив на тому, що мешканці Львівщини активно долучаються до того, аби допомогти людям, які змушені покинути свої домівки.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ