Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

На Львівщині перебуває посол Молдови

Сьогодні, 19 квітня, голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин та голова Львівської облдержадміністрації Олег Синютка зустрілися з Надзвичайним і Повноважним Послом Республіки Молдова в Україні Русланом Болбочаном, повідомила прес-служба Львівської облради.

Це перший офіційний візит пана Посла до Львова. Як зазначив Руслан Болбочан, основним пріоритетом в його роботі на посаді Посла буде налагодження міжрегіональної співпраці наших країн.

"Ми добре розуміємо, що відновлення культурного обміну між нашими країнами може бути набагато швидшим, ніж встановлення тісних економічних зв'язків. Але наявність співпраці в галузях культури, мистецтва, туризму значно прискорять налагодження економічної співпраці", - наголосив Олександр Ганущин.

Олег Синютка подякував Послові за позицію Уряду Молдови в протистоянні між Україною та Росією. "Нам дуже важливий досвід Молдови, бо в нас багато спільного. Сьогодні ми маємо проблеми з Росією на сході України, нам важливо знати ваш досвід, щоб не допустити на нашій території замороженого конфлікту як це сталося в Придністров'ї. Сьогодні в Молдови безвізовий режим з ЄС, ми теж на цьому шляху. І в цій сфері нам цікавий ваш досвід", - зазначив Олег Синютка.

Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Молдова в Україні Руслан Болбочан подякував за гостинний і теплий прийом. "У нас багато спільного, перед нашими країнами стоять подібні виклики, насамперед в сфері безпеки, і звичайно ж процес євроінтеграції. Нам цікаво відновити ті економічні зв'язки, які існували колись і налагодити нові", - зазначив пан Посол.

Також голова обласної ради запропонував молдовським дипломатам сприяти у відкритті почесного консульства Республіки Молдова у Львові: "У Львові діє 20 консульств, через декілька днів відкриваємо у Львові візовий центр Угорщини. Львів - великий дипломатичний центр, і почесний консул Молдови знайде своє місце в цьому колективі. Окрім того, Львівщина відкрита для проведення днів Молдови чи у Львові, чи у Трускавці. Це дасть можливість по новому відкрити нам один одного".

Олександр Ганущин запропонував Послові долучитися до підтримки вояків АТО та членів їх родин: "Я завжди звертаюся до всіх дипломатичних представництв з однаковим проханням - допомогти нам з реабілітацією учасників АТО. Будь-яка допомога, чи то лікування поранених, чи реабілітація демобілізованих, чи то відпочинок для дітей учасників АТО - буде вітатися з нашого боку".

"І все разом - культурний обмін, допомога учасникам АТО, відкриття почесного консульства у Львові дасть потужний поштовх до економічної співпраці" - резюмував Олександр Ганущин.

Окрім того Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Молдова в Україні Руслан Болбочан поінформував про наміри двох країн перейти до спільного митного та прикордонного контролю в пунктах пропуску на українсько-молдовському кордоні. Продовжуючи тему, Олександр Ганущин запропонував дипломатові під час наступного візиту запланувати відвідини Академії Сухопутних військ: "На сьогодні в нашій академії чи не найкращий в Європі полігон, а наші військові, які пройшли АТО, прекрасні інструктори. Я думаю, співпраця в цьому напрямку може бути теж цікавою для Молдови".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ