Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщині передали військовослужбовцям ще 350 дронів-камікадзе

У межах проєкту «Пташки Перемоги» зі Львівщини здійснили чергову передачу партії дронів на фронт. Цього разу – 350 семидюймових дронів-камікадзе. Про це повідомили в пресслужбі ЛОДА.

Безпілотники отримають військові 77 окремої аеромобільної бригади, 24 механізованої бригади імені короля Данила, 420 окремого стрілецького батальйону, Інтернаціонального легіону, БпАК «Ахіллес» 92 ОШБр імені кошового отамана Івана Сірка, 80 окремої десантно-штурмової бригади. На фронт їх доставить особисто Олександр Тіщенко, який є співзасновником ініціативи.

Придбати понад три сотні дронів вдалося завдяки зусиллям і підтримці багатьох благодійників та партнерів. Частину коштів надав постійний партнер ініціативи – ієромонах Святоуспенської Унівської Лаври та волонтер Макарій Дутка, який довірив ініціативі вже 5 мільйонів гривень на потреби ЗСУ, зібравши загалом більше 7 мільйонів гривень для військових.

Кошти на придбання дронів зібрали під час двох аукціонів, які провели на річниці святкування клубу підприємців PRIZMA.CAMP та Mind Invest Summit 2024. Ще одним джерелом фінансування став благодійний турнір, у якому брали участь команди адміністративних судів України, зокрема 8 Апеляційного адміністративного суду.

Компанія ПрАТ «Львівобленерго» також зробила значний внесок, тісно співпрацюючи з «Пташками Перемоги» від самого початку ініціативи та систематично допомагаючи дронами та іншими засобами нашим військовим. 

Крім того, Програма підвищення конкурентоспроможності Львівської області на 2021 – 2025 роки надала невідшкодовувану фінансову допомогу підприємствам на виробництво товарів для потреб ЗСУ у розмірі 50% (від 100 до 300 тисяч гривень) від загальної суми вироблених товарів.

До цієї ініціативи також долучилися численні партнери, серед яких «Галицька Свіжина», «Сістем Фарм», «Біомед-Сервіс» та інші.

Нагадаємо, проєкт «Пташки Перемоги» – це всеукраїнська ініціатива, яку започаткували у березні 2023 року. Ініціативу, яка рятує життя воїнів і знищує ворогів, реалізовують волонтери Олександр Тіщенко та Ігор Дулин, засновник громадської організації «Добро. Дій». Спільно з владою, волонтерами, військовими команда збирає кошти, які скеровує на купівлю дронів. Від початку створення проєкту на передову відправили 9 326 дронів. Команда проєкту організовує благодійні аукціони, а за зібрані кошти закуповує дрони та передає їх на фронт. За цей час залучили майже 190 мільйонів гривень. Проєкт реалізують під патронатом начальника Львівської ОВА Максима Козицького.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ