Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщині перевіряють роботу державних реєстраторів

За письмовим поданням Головного територіального управління юстиції у Львівській області, видано наказ Міністерства юстиції України про проведення камеральних перевірок роботи декількох львівських державних реєстраторів – Євгена Бірака, реєстратора Обласного комунального підприємства Львівської обласної ради «Бюро технічної інвентаризації та експертної оцінки», а також реєстратора державного підприємства «Західний експертно-технічний центр Держпраці» Володимира Демківа, повідомила прес-служба ГТУЮ у Львівській області.

Мета камеральних перевірок – провести ґрунтовний аналіз відповідності законодавству конкретних реєстраційних дій реєстраторів. У разі виявлення порушень порядку державної реєстрації, може бути прийнято рішення про тимчасове блокування цим реєстраторам доступу до державного реєстру, анулювання доступу, притягнення до адміністративної відповідальності або взагалі – скасування самої акредитації суб’єкта державної реєстрації.

Як зазначив начальник ГТУЮ у Львівській області Ярослав Жукровський: «Це перші камеральні перевірки на Львівщині, і підставою для їх проведення є велика кількість обґрунтованих скарг та небезпідставні сумніви щодо законності й добросовісності роботи окремих державних реєстраторів. Комісія, яка створена Міністерством юстиції України для камеральної перевірки, вже працює. І ми переконані, що позиція наших колег буде безапеляційною та чіткою: «порушив – відповідай».

Окрім цього, Головне територіальне управління юстиції у Львівській області внесло більше десяти подань щодо перевірки роботи різних суб’єктів державної реєстрації, – акредитованих суб’єктів, нотаріусів та реєстраторів центрів надання адміністративних послуг».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ