Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщині підготувалися до аварій на Хмельницькій та Рівненській АЕС

У Львівській області для захисту населення від негативного впливу радіації розроблено «План дій органів управління і служб цивільної оборони Львівської області з попередження і ліквідації надзвичайних ситуацій». Про це сьогодні, 22 квітня, повідомив заступник начальника управління з питань надзвичайних ситуацій Львівської ОДА Олександр Харчук.
Додатками до цього плану є регіональний аварійний план реагування при ядерних аваріях та план медичного забезпечення населення при таких аваріях. Крім того, в області функціонує система оповіщення при виникненні НС, яка на сьогодні охоплює майже 85% населення області. Також напрацьовано 8 режимів захисту населення у випадку ускладнення радіаційної ситуації.
За словами Олександра Харчука, загроза для життя населення Львівської області через радіацію може виникнути в результаті аварій на атомних станціях, зокрема, на найближчих – Хмельницькій, Рівненській, а також внаслідок аварій на Львівській залізниці під час перевезення спецвантажів. «Основний чинник, який на сьогодні визначає радіаційний стан Львівщини – це техногенне забруднення, пов’язане із використанням радіаційно небезпечних речовин і технологій, а також із джерелами іонізуючого випромінювання», – зазначив Олександр Харчук.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ