Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщині підприємства масово не дотримують екологічне законодавство

За інформацією Держуправління ОНПС у Львівській області на січень 2011р. відсутні дозволи на викиди у повітря у 180 підприємств. Дозволи на спеціальне водокористування відсутні у 140 підприємств. Повідомили у Державному управлінні охорони навколишнього природного середовища в Львівській області.

Зокрема серед найбільших забруднювачів атмосфери: шахта «Зарічна», ЗАТ «Завод комунального транспорту» (автобусний завод), ВАТ «Львівгаз», ЛМКП «Львівводоканал», ТзОВ НВП «Гетьман», ВАТ «Львівський домобудівний комбінат ДБК-2», ВАТ «Шкіряне підприємство «Світанок», ВАТ «Львівський завод будівельних виробів», ЗАТ «Олеський завод мінеральних мін вод», ВАТ «Дрогобицький завод автомобільних кранів».

Дозволів на спеціальне водокористування у таких найбільших водокористувачів: водозабір ВП «Львівської дистанції водопостачання» ДТГО «Львівська залізниця», рибдільниця «Красне-Сторонибаби» ВАТ Львівський облрибкомбінат, ТзОВ «Ельпласт-Львів», ТзОВ «Ливарний завод», ВАТ «Рава-Руський маслозавод», СФГ «Клен», ДП «МП Україна», ПАФ «Золотий колос», ТзОВ «Птахофабрика «Давидівська», рибдільниця «Яворів» РГ «Краківець».

Нагадаємо, що згідно ст. 11 Закону України “Про охорону атмосферного повітря ” викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами здійснюються після отримання підприємством-забруднювачем дозволу на викиди.

Водокористувачам відповідно до п. 9 ст. 44 Водного Кодексу України дозволяється здійснювати спеціальне водокористування лише за наявності відповідного дозволу.

Суб’єкти підприємницької діяльності Львівщини у грудні 2010 року були попереджені Державним управлінням охорони навколишнього природного середовища в Львівській області про необхідність отримання дозвільних документів.

З боку Державного управління охорони навколишнього природного середовища в Львівській області створені всі умови для своєчасного розгляду отриманих матеріалів та видачі дозвільних документів заявникам.

За відсутність діючих дозвільних документів у суб’єкта підприємницької діяльності, який здійснює викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря або є водокористувачем, відповідальність несе суб’єкт господарювання.

Викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря без відповідного дозволу або недодержання вимог, передбачених наданим дозволом тягне за собою адміністративну відповідальність - накладення штрафу на посадових осіб від п'яти до восьми неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Забір води з порушенням планів водокористування, самовільне проведення гідротехнічних робіт, безгосподарне використання води (добутої або відведеної з водних об'єктів), порушення правил ведення первинного обліку кількості вод, що забираються з водних об'єктів і скидаються до них, та визначення якості вод, що скидаються, тягнуть за собою - накладення штрафу на посадових осіб від п'яти до восьми неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Слід зазначити, що за понаднормативні викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами та понадлімітний забір та скид води суб’єктами підприємницької діяльності, які не мають дозволів на викиди та спеціальне водокористування, державні контролюючі органи вживають заходи з накладення штрафу та подальшого припинення виробничої діяльності підприємств.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ