Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

На Львівщині планують створити нову Агенцію регіонального розвитку

Співзасновниками Агенції стануть Львівська обласна рада та Львівська обласна державна адміністрація. Відповідне рішення сьогодні, 11 березня, підтримали депутати на засіданні постійної комісії з питань розвитку місцевого самоврядування. Про це повідомили Гал-інфо у пресслужбі ЛОР.
Фото ЛОР

Голова постійної комісії Володимир Кирилич зауважив, що Агенція регіонального розвитку - це певна організаційна структура з  відповідними повноваженнями, які чітко визначені законодавством України. Тому від процедури заснування та  оформлення документів  залежить  подальша легітимність важливої для регіону організації. 

"Агенція - це ініціатива обласної ради та державної адміністрації і наша спільна відповідальність", - зазначив Володимир Кирилич. 

Він запевнив, що діяльність регіональної інституції на Львівщині всіляко сприятиме органам місцевого самоврядування в розвитку самодостатніх громад.  

"Ми вважаємо, що послуги Агенції регіонального розвитку на Львівщині є надзвичайно потрібними, адже йдеться про пошук додаткових  можливостей для підвищення рівня доходів в бюджетах громад, підготовку кадрового потенціалу, участь у міжнародних проєктах, залучення інвестицій і позабюджетних коштів з різних фондів", - акцентував Володимир Кирилич.

Агенція регіонального розвитку працюватиме на засадах партнерства між державним, приватним і громадським сектором. Представники Агенції в майбутньому укладатимуть угоди, комунікуватимуть з органами місцевого самоврядування та центральної виконавчої влади, з міжнародними й громадськими організаціями. 

Довідково: 
Агенції регіонального розвитку створюються відповідно до положень Закону України "Про засади державної регіональної політики" з метою ефективної реалізації державної регіональної політики.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ