Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщині побільшало пропозицій працевлаштування

Відповідно до статистичних даних, якими оперує Львівський обласний центр зайнятості, на локальному ринку праці відчутні позитивні зміни.

Поступово стабілізується кількість зареєстрованих безробітних: якщо у квітні звернулися за допомогою у працевлаштуванні та отримали статус безробітного 8,0 тис. осіб, то минулого місяця – 3,2 тис. осіб. Після відміни жорстких карантинних обмежень на тлі відновлення роботи підприємств зріс попит на робочу силу: у серпні суб’єкти господарської діяльності задекларували 3,3 тис. вакансій, що у 2,6 рази (або на 2 тисячі) більше, ніж у квітні поточного року.

Станом на 01.09.2020 року кількість вільних робочих місць і вакантних посад, заявлених працедавцями до служби зайнятості, становила 4,7 тис. одиниць. Порівняно з початком попереднього місяця число пропозицій праці зросло на 21%, зокрема у галузі освіти – у 8 разів, на підприємствах з водопостачання, каналізації, поводження з відходами – удвічі, у сфері мистецтва, спорту, розваг та відпочинку – на 62%, у сільському господарстві – на 36%, у закладах, що займаються тимчасовим розміщуванням та організацією харчування, – на 29%.

На початку вересня найбільше вакансій було для кваліфікованих робітників з інструментом, тобто швачок (розмір пропонованої заробітної плати в середньому становив 8,4 тис. грн), слюсарів з експлуатації та ремонту підземних газопроводів (6,6 тис. грн), монтерів кабельного виробництва (8,8 тис. грн), електромонтерів з експлуатації розподільних мереж (12,4 тис. грн), монтерів колії (8,9 тис. грн), закрійників (9,5 тис. грн). Чимало пропозицій працевлаштування зафіксовано для професіоналів: вчителів закладу загальної середньої освіти (5,2 тис. грн), інспекторів (8,0 тис. грн), інспекторів пенітенціарної системи (7,5 тис. грн.), вчителів початкових класів (5,2 тис. грн.). Не зменшується попит на працівників сфери торгівлі та послуг: кухарів (5,1 тис. грн), продавців продовольчих (5,4 тис. грн) і непродовольчих (5,0 тис. грн) товарів, продавців-консультантів (5,3 тис. грн), барменів (5,1 тис. грн), офіціантів (5,2 тис. грн). Затребуваними залишаються робітники з обслуговування, експлуатації устаткування та машин: водії автотранспортних засобів (7,2 тис. грн), оператори автоматичних та напівавтоматичних ліній верстатів та установок (10,6 тис. грн), водії трамвая (15,0 тис. грн), водії тролейбуса (15,0 тис. грн), контролери-приймальники (10,0 тис. грн), оператори розкрійного устаткування (10,0 тис. грн). Окрім того, працедавці запрошують на роботу фахівців: сестер медичних (5,0 тис. грн), вихователів (5,1 тис. грн), бухгалтерів (7,4 тис. грн). Також в області бракує некваліфікованих працівників: двірників (5,1 тис. грн), підсобних робітників (5,6 тис. грн), прибиральників службових приміщень (4,6 тис. грн) та ін.

Розмір середньої заробітної плати, зазначений у вакансіях, становив 7439 грн. Загалом у січні-серпні п. р. обласна служба зайнятості оперувала інформацією про наявність 32,4 тис. вакансій.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ