Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщині порушили кримінальну справу за фактом контрабанди рідкокристалічних телевізорів на суму 810 тис. грн

Західна регіональна митниця порушила кримінальну справу за фактом контрабанди рідкокристалічних телевізорів на суму понад 810 тис. грн. Повідомили „Гал-іnfо” у прес-службі Західної регіональної митниці.
Ще місяць тому в зону митного контролю митного поста «Рава-Руська» Західної регіональної митниці під керуванням громадянина Республіки Польщі прибув вантажний автомобіль з причепом. Поляк віз у вантажівці в Україну рідкокристалічні телевізори. Та водій, не подавши працівникам митниці жодних товаросупровідних документів на цей товар, самовільно покинув зону митного контролю.
Через 3 тижні поляк повернувся у митний пост «Рава-Руська» й подав митному органу товаросупровідні документи, згідно з якими він віз зі Сполучених Штатів Америки на адресу одного з підприємств м. Ужгорода відповідно 392 рідкокристалічні телевізори марки «Samsung» вартістю понад 237 160 доларів США. Та у митників виникла підозра щодо законності цієї зовнішньоекономічної операції. Після перевірки було встановлено, що водій подав до митного контролю документи з неправдивими даними щодо фірми-одержувача.
Товар на суму 810 тис. грн та вантажівку з причепом вартістю 108 тис. грн затримано.
За цим фактом заступник начальника Західної регіональної митниці порушив кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 201 Кримінального кодексу України.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ