Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщині працевлаштували понад 40 атовців з інвалідністю, – Барилюк

Впродовж останніх двох років через Львівський міський центр зайнятості вдалось працевлаштувати 43 осіб з інвалідністю, які отримали відповідну групу внаслідок участі у воєнних діях на сході України. Про це сьогодні в прес-центрі Гал-інфо розповів директор Львівського обласного центру зайнятості Василь Барилюк.

«Наразі з цієї групи у нас на обліку перебувають 45 осіб. Загалом у 2018 та 2019 роках нам вдалось забезпечити роботою 43 учасників АТО, які внаслідок бойових дій отримали інвалідність. Тепер вони працюють абсолютно за різними спеціальностями. Більшість посад пов’язана з офісною роботою, проте є і слюсарі, і авторемонтними.

Прес-конференція з питань зайнятості осіб з інвалідністю. Фото: Гал-інфо
Прес-конференція з питань зайнятості осіб з інвалідністю. Фото: Гал-інфо
1/1

Перебуваючи на обліку у Центрі зайнятості учасники АТО отримують трохи більшу матеріальну допомогу, аніж інші, через відповідний розмір оплати, яку вони мали у зоні бойових дій. Вони намагаються максимально скористатись можливим часом, аби відновитись на психологічному рівні, а також оздоровитись фізично. Часто цей час така група осіб використовує для підвищення рівня кваліфікації.

Хочу особливо відзначити цих людей, адже вони посеред інших вирізняються своїм прагненням соціально адаптуватись. Ці чоловіки та жінки налаштовані вдосконалювати свої навички, вони наполегливі та впевнено йдуть до мети. Більш того вони активно започатковують власну справу, тим самим створюючи нові вакансії», - розповів Василь Барилюк.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ