Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

«єРобота»: скільки підприємців отримають кошти на бізнес

Державний центр зайнятості розглянув документи учасників програми «Власна справа» та «Грант для ветеранів та членів їхніх сімей» проєкту «єРобота», які надійшли у період з 6 травня до 19 травня 2024 року з урахуванням доопрацьованих заяв, що були подані у попередні періоди.

Для Львівщини результати знову втішні: за кількістю позитивних рішень за програмою «Власна справа» наша область, як і у попередні періоди, увійшла до трійки лідерів. Право на мікрогрант для масштабування бізнесу або започаткування власної справи у десятій хвилі вибороли 53 претенденти, бізнес-плани котрих аналізували члени комісій Львівського обласного центру зайнятості. Фінансова підтримка держави у розмірі до 250 тис. грн на організацію або розширення підприємницької діяльності надійде на рахунки 8 юридичних осіб, 41 фізичної особи-підприємця, а також 4 початківців, котрі тільки займуться організацією власної справи. 

За результатами реалізації бізнес-планів отримувачі мікрогрантів планують створити 105 нових робочих місць у різних сферах економіки. Найбільше – у переробній промисловості, гуртовій або роздрібній торгівлі, на підприємствах з ремонту автотранспортних засобів, а також у закладах з тимчасового розміщування та організації харчування.

Грантові кошти у розмірі від 250 тис. грн до одного мільйона гривень також отримають чотири переможці програми «Грант для ветеранів та їх подружжя», зокрема 2 учасники бойових дій і 2 дружини захисників, котрі зобов’язалися створити 8 робочих місць у таких галузях економіки як роздрібна торгівля, вантажний автомобільний транспорт та охорона здоров’я.

Загалом з липня 2022 року державні кошти на загальну суму 588,5 млн грн для започаткування або розбудови бізнесу на Львівщині освоять 2480 учасників програми «Власна справа». За урядовою ініціативою «Грант для ветеранів та їх подружжя» підприємницьку діяльність у нашій області масштабують 49 учасників бойових дій і 25 родичів захисників, котрі інвестують у бізнес понад 31 млн грн. За двома програмами в області передбачається створення 5392 робочих місця.

Подати заявку для участі у програмах проєкту «єРобота» можна через портал «Дія». Консультації надаються у підрозділах Львівського ОЦЗ та у Львівському центрі професійно-технічної освіти ДСЗ.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ