Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Економіка

На Львівщині продовжує зростати ціна за оренду житла – Держстат

Згідно з даними, оприлюдненими Головним управління статистики у Львівській області, споживчі ціни на Львівщині у серпні 2022 року порівняно з липнем зросли на 1,5% (в Україні – на 1,1%).
Фото ілюстративне. Олена Ляхович, Гал-інфо

У Львівській області у серпні 2022 року порівняно з липнем цього року ціни на харчові продукти та безалкогольні напої підвищилися на 1,2%.

Найбільше зросли ціни на яйця - на 20,3%. Рис подорожчав на 6,7%, фрукти та цукор – на 6,5%, м’ясо птиці – на 5,8%, м’ясо свиней – на 5,7%, крупи гречані – на 5,4%, макаронні вироби – на 2,7%, риба морожена – на 2,3%, масло вершкове – на 1,8%.

Водночас на 10,2% подешевшали овочі, на 2,7% – пшоно, на 2,5% – борошно пшеничне, 1,6% – м’ясо яловичини.

Ціни на алкоголь та тютюнові вироби підвищилися на 0,3%.

У житлово-комунальній сфері згідно зі статистичними даними на 9,2% збільшилася плата за оренду житла. Послуги з управління багатоквартирними будинками подорожчали на 0,5%. Вартість інших комунальних послуг не змінилася. Ціни на матеріали для утримання і ремонту житла підвищилися на 3,6%.

У сфері транспорту на 8,1% подорожчали автомобілі, на 5,8% – велосипеди. Вартість навчання на курсах водіїв також підвищилася на 2,3%. Транспортні послуги подорожчали на 0,7%. Разом з тим, на 1,4% подешевшали паливо та мастила.

На 4,1% подорожчала побутова техніка, мобільні телефони, фармацевтична продукція, на 3,9% – ювелірні вироби з золота, на 2,8% – товари для підтримки чистоти, на 2,0% – товари для особистого догляду, на 1,9% – домашній текстиль. Одяг і взуття подешевшали на 0,3%.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ