Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщині продовжують натрапляти на боєприпаси часів Другої світової війни

Як інформують у прес-службі ДСНС Львівщини, 8 травня у Львові та області виявили 5 застарілих боєприпасів.

8 травня о 13:55 до Служби порятунку "101" надійшло повідомлення, що в м. Стрий на вул. Дрогобицька, 54 під час проведення господарських робіт в саду на відстані 150 м від житлових будинків виявлено 300-мм реактивний снаряд часів ІІ Світової війни. О 18:30 піротехнічною групою 2-го спеціального центру швидкого реагування ДСНС України даний боєприпас був вилучений та знищений встановленим порядком.

Також, цього ж дня о 14:52 надійшло повідомлення, що в м. Жовква під час прогулянки в лісі, на відстані 3000 м від житлових будинків виявлено предмет ззовні схожий на ручну гранату Ф-1 часів ІІ Світової війни.

О 16:04 надійшло повідомлення, що в м. Львові на пр. Червоної Калини, 66 на відстані 10 м від будівель виявлено 2 предмети ззовні схожих на артилерійські снаряди часів ІІ Світової війни.

Ще одне повідомлення надійшло о 16:40 про те, що під час випасання худоби на пасовищі на відстані 2 км від житлових будинків с. Суховоля Бродівського району виявлено предмет ззовні схожий на ручну гранату Ф-1 часів ІІ Світової війни.

По фактам виявлення боєприпасів повідомлено правоохоронні органи та подано заявки до 2-го спеціального центру швидкого реагування ДСНС України на вилучення та їх знищення.

З початку року на території області виявлено 192 вибухонебезпечних предметів в 121 місці.

Головне управління ДСНС України у Львівській області нагадує, що боєприпаси часів ІІ Світової війни, незважаючи на розміри та значний вік, вкрай небезпечні. Натрапити на них можна в різних місцях.

Рятувальники застерігаю мешканців області у жодному разі не чіпати підозрілі знахідки. У разі виявлення боєприпасу чи іншого підозрілого предмету негайно телефонуйте до Служби порятунку за номером 101!

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ