Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Надзвичайні події

На Львівщині продовжують знищувати застарілі боєприпаси

4 листопада піротехнічною групою 2-го спеціального центру швидкого реагування ДСНС України вилучено та знищено встановленим порядком 5 боєприпасів часів Другої світової війни. Про це інформує прес-служба ГУ ДСНС у Львівській області.

81 мм мінометну міну виявлену у лісі під час збирання грибів поблизу с. Білий Камінь Золочівського району. Боєприпас знаходився на  відстані 1 500 м від житлових будинків та 400 м від автодороги;

підривник артснаряду виявлений на території будівельного майданчику під час проведення будівельних робіт в м. Львові на вул. Зелена, 151;

3 артилерійських снаряди калібру 75 мм, що були виявлені в с. Почапи Золочівського району, під час збирання грибів у лісі. Боєприпаси знаходились на відстані 600 м від житлових будинків та 100 м від автодороги.

Також, 4 листопада в лісовому масиві сел. Брюховичі Львівської міської ради під час гуманітарного розмінування (планове очищення території) виявлено 152 мм артилерійський снаряд. Піротехнічною групою ДСНС України боєприпасвилучено та знищено встановленим порядком.

Головне управління ДСНС України у Львівській області нагадує: у разі виявлення боєприпасів або речей, за зовнішніми ознаками схожих на боєприпаси, необхідно негайно повідомити про знахідку Службу порятунку за номером "101".

Категорично забороняється:

- брати їх до рук, наносити по ним удари, робити спроби розібрати ВНП;
- переносити або перекатувати з місця на місце;
- кидати їх в вогнище або розводити над ними полум’я;
- збирати та здавати їх як металобрухт.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ