Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщині проведуть семінари у межах проєкту "CLEAN BALTIC SOURCE"

Громади Львівщини отримують досвід управління річковими басейнами в рамках міжнародного проекту "CLEAN BALTIC SOURCE". Про це повідомили у пресслужбі Львівської облради.
Фото: ЛОР

Асоціація місцевих рад "Ради Львівщини" спільно з партнерами з України, Швеції та Польщі реалізовує екологічний проєкт "CLEAN BALTIC SOURCE," спрямований на покращення управління водними ресурсами у річковому басейні Балтійського моря. Цей проєкт фінансується урядом Швеції та є прикладом міжнародної співпраці для вирішення екологічних проблем.

У межах "CLEAN BALTIC SOURCE" буде проведено 5 одноденних семінарів для представників територіальних громад, що належать до річкового басейну Вісли, зокрема річок Західний Буг та Сян, які є притоками Вісли в Україні. Значна кількість громад на цій території, що налічує майже 1,5 мільйонами жителів, потребує покращення інфраструктурних об’єктів очищення стічних вод.

Як наголошують організатори семінару, проєкт спрямований на прискорення виконання завдання щодо поліпшення екологічного стану водних об’єктів в громадах, де питання неналежного очищення стічних вод становить серйозну екологічну загрозу.

Семінари надають можливості створити професійне середовище осіб для розробки міжнародних проєктів різного масштабу та складності, що будуть сприяти покращенню якості життя громад та екологічній стійкості регіону.

Перший семінар цього проєкту присвячений темі "Політика ЄС щодо управління річковими басейнами, природно-орієнтовані рішення (Nature Based Solutions) та управління ризиками затоплень". В рамках сьогоднішнього дня, учасники матимуть змогу напрацювати  ідеї проєктів для власних громад, отримати позитивний досвід управління сферою навколишнього середовища Швеції та ознайомитися з механізмами очищення стічних вод Польщі.

«Цей проєкт є доказом зобов'язань України як кандидата на членство в ЄС і важливості імплементації європейських директив щодо водних ресурсів та очищення міських стічних вод. Транснаціональне співробітництво та партнерство між українськими та європейськими організаціями стають ключовими факторами у вирішенні цих екологічних проблем», - акцентує виконавчий директор Асоціації Місцевих Рад "Ради Львівщини" Данило Сороковий.

Проєкт "CLEAN BALTIC SOURCE" реалізується завдяки спільним зусиллям Асоціації Місцевих Рад "Ради Львівщини", Басейнового управління водних ресурсів річок Західного Бугу та Сяну, Львівської міської ради, та Агентства економічного розвитку PPV, з фінансуванням уряду Швеції через Svenska institutet.

Важливо, за результатами навчання 12 представників громад Львівщини матимуть змогу перейняти навики управління водними ресурсами  та набути досвіду у країнах Європейського Союзу.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ