Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

На Львівщині пройде VІ Всеукраїнський симпозіум скульпторів

З 12 по 23 серпня у місті Миколаєві Львівської області відбудеться непересічна подія - VІ Всеукраїнський симпозіум скульпторів.

12 серпня 0 10 год ранку у виставковому залі міського палацу офіційне відкриття симпозіуму "Пробудження каменю".

Уже шостий рік поспіль у серпні в маленькому містечку Миколаїв, що на Львівщині над Дністром, відбувається головна мистецька подія року - симпозіум скульпторів "Пробудження каменю". Сюди з'їжджаються найвідоміші в Україні та за кордоном скульптори і творять шедеври з каміння.

«Майстри високого мистецтва, які відчувають камінь серцем, відчувають на дотик, чують прамову каміння, стараються заслужити його довіру, щоб він їм відкрився повністю. Митці щороку створюють з каменю нові форми, які поціновувач теж відчуває і любить, а Миколаїв поповнюють нові кам’яні фігури, що прикрашають парки і сквери міста», - зазначають організатори.

Адреса: м.Миколаїв Львівської обл., Майдан Незалежності, 4, тел. 097 4452131

Довідка.

Щороку в серпневі дні в Миколаєві, що на Львівщині, відбувається міжнародний симпозіум скульпторів. А почалось все з мрії кількох людей. Громадська діячка Люба Хомчак та скульпторка Катерина Немира вирішили привернути увагу громадськості до давнього ремесла місцевих каменотесів, які вміли чути серце каменю і вирізьбити його душу, відродити, відкрити це ремесло для талановитої молоді та створити в місті осередок, який дивував би жителів та гостей, приваблював би подорожуючих, а саме: Парк скульптурних творів, що став би оригінальною оздобою міського середовища.

Протягом п’яти років на запрошення оргкомітету та ентузіастів Миколаєва в місті працювали 28 скульпторів, які, як невтомні лицарі простору, принесли до міста свої ідеї, творчі помисли і жертовну працю. Для них, учасників таких симпозіумів,- це можливість висловити свій погляд на світ, обмінятися творчими здобутками, подарувати людям свій талант. Для жителів Миколаєва стало зрозуміло, що скульптури змінюють наше місто, воно стає багатшим і урочистішим, наповнюється чудовими куточками, оздобленими сучасними творами мистецтва, які формують особливе середовище і атмосферу. Розуміємо, віримо, що з часом, ця велика праця буде належно оцінена.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ