Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщині пройшли навчання з поводження з радіоактивними матеріалами

Фахівці Державного спеціалізованого підприємства "Львівський державний міжобласний спеціальний комбінат" пройшли навчання з використанням обладнання, наданого Україні у рамках посилення взаємодії з ЄС у сфері цивільного захисту. Про це сьогодні, 12 жовтня, повідомили у прес-службі Державне агентство України з управління зоною відчуження.

Під час польових навчань у рамках міжнародного проекту «EU-CHEMREACT» аварійна бригада ДСП «Львівський ДМСК» відпрацювала порядок взаємодії з рятувальними службами України під час запобігання та реагування на надзвичайні ситуації, зокрема – виявлення в незаконному обігу радіоактивних матеріалів. Цей проект – частина транскордонного співробітництва між Україною та Європейським Союзом у сфері цивільного захисту населення та територій.

«Агентство активно співпрацює з Євросоюзом задля покращення системи поводження з радіоактивними матеріалами, у тому числі – аварійного реагування на виявлення таких матеріалів поза регулюючим контролем. У червні завершився процес поставки нового обладнання на спецкомбінати державної корпорації «УкрДО «Радон» в рамках проекту міжнародної технічної допомоги. Саме це обладнання спеціалісти вперше використовували у повному обсязі під час польових навчань», - розповідає Голова Державного агентства України з управління зоною відчуження Віталій Петрук.

Навчання проходили на території навчального полігону служби цивільного захисту поблизу Яворівського озера у Львівській області. Спеціалісти відпрацювали кілька сценаріїв аварійного реагування та взаємодії рятувальних служб, у тому числі – у разі виявлення радіоактивних матеріалів у незаконному обігу.

Як зазначив директор ДСП «Львівський ДМСК» Владислав Ігнатов, завдяки участі у заходах такого рівня фахівці аварійної бригади отримали безпрецедентну практику, нові навички та наживо ознайомились з передовим досвідом ліквідації аварійних ситуацій рятувальними підрозділами Чехії, Польщі, Латвії та Литви. Аварійну бригаду та сучасне технічне оснащення підприємства побачили в роботі фахівці та експерти з Європейського Союзу, які високо оцінили готовність до виконання завдань у надзвичайних умовах, що беззаперечно вказує на вірний курс розвитку та вдосконалення своїх професійних навичок працівниками ДК «УкрДО «Радон».

Всі учасники у результаті отримали Сертифікати, що підтверджують їхню участь у польових навчаннях у рамках міжнародного проекту «EU-CHEM REACT».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ