Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщині прозвітували про готовність до 1 вересня

Сьогодні, 29 серпня, відбувся брифінг щодо готовності освітніх закладів Львівщини до нового навчального закладу. Про це повідомила журналістка Гал-інфо.
Фото Гал-інфо

Цьогоріч 1 вересня припадає на неділю, тож закладам освіти випала можливість самостійно приймати рішення про дату проведення свята першого дзвоника.

У більшості шкіл навчальний рік розпочнеться 2 вересня, і в багатьох із них не буде формальних лінійок. У 2019 році на Львівщині братимуться до навчання 29 649 першокласників, а загалом — 279 457 учнів.

Як стверджує директорка департаменту освіти і науки ЛОДА Любомира Мандзій, школи готові приймати учнів.

«Практично всі школи Львівщини забезпечені новими меблями для першого класу, тому, сподіваюся, що батьки, які приведуть своїх діток до нової української школи в перший клас, будуть, принаймні естетично задоволені від тих умов, в яких навчатимуться їхні діти», – розповідає Любомира Мандзій.

За її словами, першого або другого вересня школи працюватимуть вже за новими методиками та згідно з новим державним стандартом початкової освіти і нової української школи.

Також перед новим навчальним роком відбулась підготовка вчителів – всі вони пройшли перенавчання та дізнались про нові підходи до викладання, які використовуватимуть у роботі з дітьми.

«Для цього нам скерували субвенцію з державного бюджету в межах 89, 8 млн гривень, з яких 69 млн пішло на покращення матеріально-технічної бази», – повідомляє директорка.

За ці кошти у школах вдалось замінити парти для учнів першого класу, закупити нову дидактику (прим. наочно-дидактичний матеріал) і техніку, адже за рекомендацією Міністерства освіти, кожен клас тепер має бути обладнаний комп’ютером, проектором та екраном.

Як стверджує Любомира Мандзій, школи набувають іншого вигляду – уроки в них стають більш цікавими та яскравими, а самі приміщення більш естетичними. Також працюють комісії, які перевіряють усі школи в Львівській області та формують звіти щодо готовності закладів освіти до нового навчального року.

«У межах області ми можемо говорити про готовність закладів загальної середньої освіти до нового навчального року. Також проводимо моніторинг дефіциту педагогічних кадрів та вакансій на посади вчителів, про наявність яких можна дізнатись на офіційному сайті ЛОДА та на Освітньому порталі Львівщини», – повідомляє вона.

Нагадаємо,  Любомира Мандзій пояснила, чи є обов’язковою вакцинація школярів при прийомі до школи.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ