Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщині призов виконано на 65%

У області майже на 65% виконано кампанію із призову на військову службу. Про це повідомили 24 травня Гал-інфо у пресслужбі ЛОДА.
Фото Гал-інфо, Олена Ляхович

У другому місяці проведення весняної призовної кампанії до війська та інших військових формувань з Львівщини вирушили 424 особи. Поставлене завдання виконано на 64,7%.

З метою запобігання зриву виконання встановленого планового завдання щодо відправки громадян України для проходження строкової військової служби до Збройних Сил України та інших військових формувань, заступник голови облдержадміністрації Віталій Загайний провів аналіз призову громадян. Відтак,  дано доручення головам райдержадміністрацій та Львівському міському голові щодо покращення роботи з оповіщення, розшуку та доставки призовників, що ухиляються від призову відповідно до вимог нормативно-правових актів.

Львівський обласний територіальний центр комплектування та соціальної підтримки нагадує: призовний вік громадян на військову строкову службу становить 18 – 27 років. Термін проходження служби: рік – для юнаків з вищою освітою, півтора року – для громадян без вищої освіти.

Перед відправкою на обласний збірний пункт усім призовникам проводять перевірку методом ІФА на наявність гострої респіраторної хвороби Covid-19.

За ухилення від призову та неявку на призовну дільницю передбачено адміністративну та кримінальну відповідальність.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ