Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщині призовники навчались влучної стрільби за новими методиками

Фото, Володимир Скоростецький.
Фото, Володимир Скоростецький.
Фото, Володимир Скоростецький.
Фото, Володимир Скоростецький.
Фото, Володимир Скоростецький.
Фото, Володимир Скоростецький.
Фото, Володимир Скоростецький.
Фото, Володимир Скоростецький.
Фото, Володимир Скоростецький.
Фото, Володимир Скоростецький.
1/5
На Львівщині призовники навчались влучної стрільби за новими методиками, - Володимир Скоростецький.

Військовослужбовці Львівського обласного військового комісаріату, однієї з військових частин Національної Гвардії України, а також ветерани АТО колишні військовослужбовці 80-ї окремої десантно-штурмової бригади з спортивно-стрілецького клубу «Карабін», провели практичний польовий вишкіл для учнів випускних класів з декількох районів Львівщини.

Загалом, на польовий практичний тренінг, який проходив на одному з військових стрільбищ НГУ поблизу Львова, приїхало понад 80 школярів 10-11 класів із Городоцького, Пустомитівського та Миколаївського районів. Відзначимо, що це вже другий подібний захід для учнівської молоді, який відбувається упродовж грудня на Львівщині. Перше, організоване обласним військовим комісаріатом тренування відбулося на базі спортивно-стрілецького комплексу Навчально-спортивної бази літніх видів спорту МО України.

Під час тренувань школярі розділені на декілька навчальних груп мали змогу ознайомитись із зразками військової техніки та озброєння. Вивчити вміст сучасної індивідуальної аптечки бійця та ознайомитись із базовими правилами надання першої домедичної допомоги. 

Ветерани українського десанту займались із школярами на вогневому рубежі та пояснювали тонкощі практичної стрільби з АК-74 і вітчизняних гвинтівок української фірми «Зброяр», створених на базі американської AR-15. Перед тим, як приступити до ураження мішеней, молоді люди вивчали техніку безпеки, матеріальну частину зброї. Також юнаків навчали, як правильно і безпечно утримувати зброю, цілитись, міняти магазин тощо.

Один з співзасновників клубу «Карабін» – старший лейтенант Володимир Ратушняк. Офіцер-десантник брав участь у АТО в 2014-2015 роках, нагороджений орденом Богдана Хмельницького. Він наголошує, що навчання техніки безпечного поводження зі зброєю, практичні тренування для сучасної української молоді необхідні. Екс-десантники навіть розробили спеціальний методичний посібник для організації стрілецьких занять у школах. Та передали декілька примірників вчителям, що супроводжували учнів. 

Зі слів військового комісара Львівського ОВК полковника Олександра Тіщенка, подібні заходи стануть системними у практиці співпраці із освітніми закладами області.

– Є різниця, коли ти вивчаєш шкільний предмет «Захист Вітчизни» виключно у рамках теорії, на відміну від того, якщо тобі на практиці розповідають і показують не просто вчителі, а ветерани бойових дій, – говорить полковник О.Тіщенко. – Ми сподіваємось, що такі практичні тренування спонукають молодь подивитись на професію військового у іншому контексті. До того ж, ми маємо і будемо втілювати далі ідею організації таких вишколів на базі різних військових частин що є на теренах області. Сьогодні працюємо у Нацгвардії. Наступний захід буде на території одного з підрозділв  Державної прикордонної служби України. Так учні старших класів зможуть оцінити широкий спектр військових професій та структур, що забезпечують обороноздатність держави.

Регіональний медіа-центр Міністерства оборони України​

Володимир Скоростецький

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ