Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщині рахують диких тварин для визначення лімітів полювання

З метою об’єктивного встановлення лімітів добування (відстрілу, відлову) диких парнокопитних та хутрових звірів в сезон полювання 2010/2011 року, працівники Державної екологічної інспекції в Львівській області беруть участь у проведенні користувачами мисливських угідь обліків диких тварин, –повідомили в Держекоінспекції.

 

Державні інспектори з охорони навколишнього природного середовища здійснюють оперативний контроль за організацією та порядком проведення обліків чисельності мисливських та червонокнижних видів звірів та птахів, за дотриманням методичних рекомендацій щодо обліків мисливської фауни, проводять вибіркові контрольні перевірки.

 

Облік мисливської фауни в лісових угіддях здійснюють методом шумового прогону на пробних площах або методом дворазового картування слідів. В гірських угіддях – маршрутним методом обліку, тобто, за слідами на снігу, або повним візуальним обліком оленячих у місцях зимових скупчень біля підніжжя гір, схилів, в місцях живлення звірів. Облік малочисельних червонокнижних видів, таких як зубр, ведмідь, вовк, рись, кіт лісовий, видра та інші,  проводять анкетно-опитовим методом.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ