Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

На Львівщині розпочали безкоштовну вакцинацію тварин від сказу

Головне управління Держпродспоживслужби у Львівській області закликає мешканців проводити вакцинацію домашніх тварин проти сказу.

"Вакцинація є безкоштовною для власників тварин. У разі відмови, власники несуть адміністративну відповідальність, штраф складає від 51 до 170 гривень"- зазначають у Головному управлінні Держпродспоживслужби у Львівській області. 

Як зазначили в Управлінні екології Львівської міської ради, на території ЛМТГ вакцинацію здійснює Львівська міська державна лікарня ветеринарної медицини (вул. Промислова, 9 +380322522724) 

Вакцинувати домашніх улюбленців можна і в районних державних лікарнях ветеринарної медицини у Львівській області. 

Повний перелік ветеринарних лікарень області наведено за посиланням.

Першою комунальною ветеринарною клінікою ЛКП "Лев" наприкінці минулого року також проводилась безкоштовна імунізація собак та котів. 

"За 2023 рік підприємством було вакциновано близько 500 безпритульних собак та 450 котів"- зазначають у Першій комунальній ветеринарній клініці ЛКП "Лев".

Нагадуємо, що нещодавно у Мінагрополітики обговорили профілактику сказу серед диких тварин під час воєнного стану, зокрема відбулася нарада Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Уряді України.

У засіданні також взяли участь представники Держпродспоживслужби, Держлісагентства, МОЗ та обласних військових адміністрацій. 

Учасники засідання обговорили питання забезпечення стабільної епізоотичної ситуації в умовах воєнного стану та проведення імунізації диких тварин проти сказу.

Наголошуємо, що найкращий захист від сказу - це вакцинація!

Бережіть себе, своїх близьких і не забувайте піклуватись про домашніх улюбленців.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ