Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщині розпочали утилізацію обміняних ламп розжарювання

Перші 447 тисяч ламп розжарювання, які обміняли в межах проєкту «Заощадження електроенергії – LED-лампи для України», уже передали на утилізацію.
Ілюстративне фото Гал-інфо

Про це поінформували в Департаменті екології та природних ресурсів Львівської ОВА.

Станом на сьогодні мешканці області обміняли 1,3 мільйона старих ламп розжарювання на енергоощадні LED-лампи. Відділення Укрпошти передали перші 447 тисяч на утилізацію ТзОВ «Іскра-Транс-Логістик».

У департаменті екології та природних ресурсів ЛОВА зазначають, що за результатами закупівлі було укладено договір з ТзОВ «Іскра-Транс-Логістик» на перевезення та утилізацію двох млн таких ламп. Усі роботи виконуватимуть за кошти обласного фонду охорони навколишнього природного середовища.

«На шляху до Євросоюзу нам слід змінювати своє відношення до довкілля: поводження з відходами, енергозбереження, відійти від споживацького ставлення до навколишнього природного середовища. Запрошую мешканців області активно долучатися до реалізації програми обміну старих ламп розжарювання на енергоощадні LED-лампи, що зі свого боку покращить також і енергетичну ситуацію в країні», – пояснила т.в.о. директора департаменту Оксана Війтик. 

Нагадуємо, що програма підтримана European Union in Ukraine у відповідь на заклик Президента Володимира Зеленського та реалізується Міністерством економіки України, Міністерством цифрової трансформації України, АТ «Укрпошта» в усіх регіонах України (за виключенням тимчасово окупованих територій та Автономної Республіки Крим). Нова програма, фінансована ЄС, є складовою підтримки Європейським Союзом українського енергетичного фронту.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ