Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщині розпочався прийом заявок на обласну премію

Стартував прийом заявок на обласну премію у галузі культури, літератури, мистецтва, журналістики та архітектури. Триватиме він до 1 жовтня цього року. Про це повідомляє ЛОР.

На здобуття обласної премії подають нові оригінальні твори і роботи, опубліковані (оприлюднені) у завершеному вигляді протягом останніх трьох років, але не пізніше як за пів року до їх висунення на здобуття премії. 

Цьогоріч обласну премію поповнила ще одна номінація – Хореографічне мистецтво – імені Зенона Колобича.

Заявки необхідно подавати до департаменту з питань культури, національностей та релігій облдержадміністрації за адресою: м. Львів, вул. Винниченка, 14, каб. №38; телефони для довідок: 261 25 93, 261 26 48.

Премія присуджується щорічно в сімнадцяти номінаціях, зокрема:
1. Мистецтвознавство і культурологія імені Святослава Гординського – За дослідницькі роботи з історії і теорії образотворчого, театрального, декоративно-ужиткового, народного мистецтва, музики.

2. Музейна справа імені Іларіона та Віри Свєнціцьких – За створення знакових концептуальних виставок, експозицій.

3. Збереження культурної спадщини імені Бориса Возницького – За комплексне збереження і реставрацію пам’яток культурної спадщини.

4. Поезія імені Маркіяна Шашкевича  – За написання збірки поезій.

5. Проза імені Богдана Лепкого – За написання прозових творів.

6. Літературознавство, сучасна літературна критика та переклади імені Михайла Возняка – За роботи в галузі літературознавства, критики та перекладів.

7. Драматургія, театральне мистецтво імені Бориса Романицького – За постановки театральних вистав, режисерські, сценографічні, акторські роботи, виконання оперних партій, написання драматичних творів.

8. Журналістика та публіцистика імені В’ячеслава Чорновола – За роботи в галузі журналістики та публіцистики.

9. Музичне мистецтво імені Станіслава Людкевича – За створення оперних, балетних, симфонічних, камерно-інструментальних та вокальних творів, концертних програм, авторські виступи, диригування, виконання музичних творів.

10. Образотворче мистецтво імені Івана Труша – За роботи в галузі монументального, станкового живопису та графіки.

11. Декоративно-ужиткове мистецтво імені Зеновія Флінти – За створення творчих робіт з кераміки, художнього скла, металу, дерева, текстилю та інших матеріалів, виготовлення гобеленів, художніх прикрас.

12. Народна творчість імені Філарета Колесси – За популяризацію народних ремесл та фольклору.

13. Дизайн імені Олени Кульчицької – За практичні й теоретичні досягнення в галузі сучасного дизайну.

14. Архітектура імені Івана Левинського – За практичні й теоретичні досягнення в галузі сучасної архітектури.

15. Фотомистецтво імені Василя Пилип’юка – За практичні досягнення в галузі сучасного фотомистецтва.

16. Скульптура імені Івана Севери – За практичні й теоретичні досягнення в галузі монументальної і станкової скульптури.

17. Хореографічне мистецтво – імені Зенона Колобича – За досягнення в галузі хореографічного мистецтва.

Обласна премія є найпрестижнішою мистецькою премією на Львівщині, основною метою якої є підтримка та стимулювання митців найвизначніших творів літератури, мистецтва, журналістики та архітектури, які утверджують ідеали гуманізму, збагачують історичну пам’ять народу, його національну свідомість та самобутність, а також стали визначною подією в культурному й літературно- мистецькому житті регіону. Важливо, що премія переможцям присуджується лише раз, проте учасники, які не здобули перемогу минулого року, можуть подавати свої роботи зараз.
 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ