Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщині СБУ розкрило контрабанду автобусів трирічної давності

В ході здійснених заходів, направлених на боротьбу з контрабандним ввезенням в Україну автотранспортних засобів, співробітниками СБУ встановлено, що протягом 2006-2007 років з Німеччини на митну територію України через МАПП “Шегині” та “Краківець” переміщено з приховуванням від митного контролю два автобуси Neoplan, вартість яких була занижена більш ніж у двічі, – повідомили у прес-службі УСБУ у Львівській області.
 

Так, для митного оформлення зазначених транспортних засобів, які слідували у Львівську область на адресу фізичної особи, перевізником були подані документи, згідно з якими загальна вартість автобусів складала 43 тис. євро. Однак, за оцінкою фахівців торгово-промислової палати, проведеної за ініціативою Служби безпеки, вартість зазначених транспортних засобів становить понад 100 тис.євро. Водночас СБУ встановлено, що реквізити німецької фірми – відправника транспорту, які надані для митного оформлення, не відповідають дійсності.  

 

Враховуючи те, що зазначені автобуси переміщені на митну територію України з приховуванням від митного контролю шляхом подання митному органу документів, які містять неправдиві відомості щодо фактичної вартості та відправника, за даними фактами Управлінням СБУ у Львівській області порушені кримінальні справи за ознаками злочину передбаченого ч.1 ст. 201 КК України (контрабанда).

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ