Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщині СБУ викрило контрабанду вантажних автомобілів

Під час здійснення заходів, направлених на боротьбу з контрабандним ввезенням в Україну автотранспортних засобів, співробітники СБУ встановили, що протягом лютого-квітня 2008 року на митну територію України через ПП “Шегині” переміщено з приховуванням від митного контролю чотири вантажні автомобілі марок Renault та Iveco, вартість яких була занижена більше ніж удвічі. Про це повідомила прес-служба СБУ.

Для митного оформлення зазначених транспортних засобів, які слідували у Житомирську область на адресу фізичної особи, перевізником були подані документи, згідно з якими відправниками товару виступали польські та німецькі фірми, а загальна вартість вантажівок становила 19 тис. євро. Однак, за офіційною інформацією польської сторони, фактична вартість експортованих авто становить 51 тис. євро, а відправниками насправді є три французькі підприємства.

Зважаючи на те, що зазначені вантажні транспортні засоби переміщені на митну територію України з приховуванням від митного контролю шляхом подання митному органу України документів, які містять неправдиві відомості щодо фактичної вартості, відправника та дати їх випуску, за цим фактом Управлінням СБУ у Львівській області порушено кримінальна справа за ознаками злочину передбаченого ч.1 ст. 201 КК України (контрабанда).

 

 

 


Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ