Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

На Львівщині сільський голова налагодив корупційний "бізнес"

Працівники Управління захисту економіки у Львівській області, за процесуального керівництва обласної прокуратури, припинили корупційний "бізнес", налагоджений головою однієї з сільських рад Львівщини. Про це повідомили у Відділі комунікації поліції Львівської області.

Встановлено, що посадовець вимагав та отримав неправомірну вигоду у сумі 33 тисячі гривень за сприяння у прийнятті рішення про надання згоди на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки у власність для індивідуального дачного будівництва на території сільської ради. Частину коштів зловмисник одержав готівкою, а решта були перераховані на вказаний ним розрахунковий рахунок.

Прокурор Львівської області повідомив голові сільської ради про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч.3 ст.368 КК України (вимагання та отримання неправомірної вигоди, вчинене службовою особою, яка займає відповідальне становище).

За такі дії передбачене покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна та зі спеціальною конфіскацією.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ