Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщині стартував Марафон актуальних робітничих професій

3 березня на Львівщині стартував Марафон актуальних робітничих професій. Цей захід уже другий рік поспіль організовує обласний центр зайнятості, мета якого – популяризувати серед широкого загалу, особливо молоді ті професії та спеціальності, які користуються попитом на регіональному ринку праці.
Як повідомили у «Гал-info» у прес-службі Львівської ОДА, у більшості районів та містах області відбуваються Дні професій, економічні та професіографічні екскурсії, зустрічі і круглі столи з роботодавцями. Мета ‑ можливість здобуття актуального фаху з подальшим працевлаштуванням на конкретних підприємствах.
У перший день марафону більшість центрів зайнятості презентували професію швачки. Так, до Львівського міського будинку праці завітали представники управління освіти, системи профтехосвіти, роботодавці, а також випускники чотирьох львівських загальноосвітніх шкіл.
Перед ними виступили учні Львівського професійного ліцею та Міжрегіонального центру професійно-технічної освіти, художнього моделювання та дизайну, які демонстрували модний одяг, виготовлений власними руками, розповіли про свої навчальні заклади та улюблені професії, які здобувають. Школярі-випускники також мали змогу відвідати приватне підприємство «Майя», ознайомитися з технічним оснащенням швейного виробництва, умовами праці, перспективами кар’єрного росту.
Окрім цього, 3 березня у Львівському міському центрі зайнятості відбувся «круглий стіл» на тему: «Здобуття робітничої професії – гарантія зайнятості та достойної заробітної плати».
Сьогодні, 4 березня, в кількох центрах зайнятості відбуваються Дні столяра. Усього ж упродовж проходження марафону презентуватиметься 24 робітничі професії, актуальні на місцевих ринках праці.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ