Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщині стартував проєкт "Відпочинок родин Героїв"

За ініціативи команди Time ForRest та підтримки Міжнародного штабу допомоги українцям, Львівської ОВА, у співпраці з 7 прикордонним Карпатським загоном, на Львівщині стартував проєкт для сімей військовослужбовців, чиї близькі загинули, зникли безвісти, перебувають у полоні чи повернулися з полону. Про це повідомляє Західне регіональне управління Держприкордонслужби України-Західний кордон.
Фото: Time ForRest

Проєкт спрямований на рекреацію родин військовослужбовців і підтримку. Держприкордонслужба цінує та поважає кожного прикордонника, піклується про особовий склад, удосконалює систему соціального забезпечення та є соціально відповідальною установою. Кожна сім'я із зазначених вище категорій матиме змогу безоплатно відпочити в заміському комплексі. Комплекс має кілька шале, яке поміщає до шести осіб, сауну, холодну купіль, чан-джакузі на терасі, BBQ-зону.

Львівський прикордонний загін постійно здійснює протекцію зазначених категорій сімей, допомагає в супроводі, а також працює над пошуком донорів для розширення спектра надання послуг у відновленні та підтримці.

За словами начальника 7 прикордонного Карпатського загону полковника Олега Трофіменка: «Важливо, щоб сімʼї наших захисників завжди отримували комплексну довгострокову допомогу не лише від держави. Вони повинні відчувати захист і підтримку. Над цим ми будемо працювати й надалі, і лише нарощувати свої можливості у цьому напрямку. Наші бійці свого часу пожертвували найдорожчим – своїм життям, своїм здоров’ям. Наш обовʼязок опікуватися їхніми сімʼями постійно».

На відпочинок у комплекс вже заїхали дві сім'ї прикордонників.

Юлія втратила на війні коханого чоловіка. На руках у жінки залишилась 3-річна дитина. Вже через місяць після загибелі чоловіка Юлія вирішила піти по його стопах – стати в стрій з прикордонниками та продовжити боротьбу за країну.

«З власного досвіду можу сказати, що Держприкордонслужба супроводжувала мою сім'ю від початку та продовжує це робити й досі. Важливо розуміти і відчувати, що ти не сам у своїй біді», – ділиться Юлія.

Сергій – прикордонник у третьому поколінні. На початку повномасштабного вторгнення він служив у Маріуполі. В середині березня, під час міських боїв, Сергій дістав численні поранення. Пізніше потрапив у полон. У неволі прикордонник був 10 місяців.

«Коли я був у полоні, керівництво цих тюрем завжди говорили: "Ви нікому не потрібні, держава за вас забула...» Так от, власне, повернувшись, я побачив дзеркально іншу ситуацію. Такі проєкти, з залученням приватних підприємців, ще раз доводять, що ні держава, ні люди про нас не забувають. Ну і ми так само, оскільки наш прямий обов'язок – боронити нашу країну, наших людей. Для мене цей відпочинок – це можливість надолужити те, що було вкрадено полоном», – зазначає оборонець Маріуполя Сергій.

Костянтин Костирко, співвласник заміського комплексу, з початку широкомасштабного вторгнення активно допомагає військовим. Як додаткову допомогу для самих військових, які пройшли крізь полон, та сімей, які втратили найдорожче, Костянтин вирішив надати на безоплатній основі свої шале для відновлення ментального здоров'я родин.

«Наші військові сповна виконують військовий обов'язок. Ми перед ними в боргу. Вважаю це гарний проєкт і чим більше нас буде активних, тим більше військовослужбовців і їх родин ми зможемо відновити. Тому запрошую до співпраці донорів та небайдужих людей для надання своїх послуг і підтримки родин героїв. Дякую усім, хто долучився до створення цього проєкту», – розповідає підприємець.

«Відпочинок родин героїв» є довгостроковим проєктом, в рамках якого кінця року планують дати можливість відновлення 100 родинам.

Дізнатись більше про ініціативу та заповнити анкету для відпочинку можна за посиланням.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ