Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

На Львівщині стартував Всеукраїнський форум Громадських рад

1/3
Сьогодні, 5 жовтня, в межах Всеукраїнського форуму Громадських рад усі присутні мали змогу переглянути відеозвернення від громадської організації "Оборони чотирьох свобод України" із Нью-Йорку. Про це повідомили у прес-службі Львівської ОДА.

"Громадської ради в Україні – це один з основних інструментів для розбудови держави. Між громадою і владою мають бути взаєморозуміння та спільна позиція, тоді можна збудувати сильне громадянське суспільство",- йдеться у відеозверненні. 

Також учасників та організаторів Форуму привітав голова Львівської облдержадміністрації Олег Синютка.

«Сьогодні відбувається насправді непересічна подія. Тут зібрались люди, які хочуть змінювати нашу країну , люди зі своїми думками та ідеями, люди, які мають власну позицію. Наше суспільство дуже різне і переживає сьогодні складні внутрішні процеси. Громадська рада при Львівській ОДА відображає суспільство таким, яким воно є, і вона є партнером, який, за допомогою непростих рішень допомагає нам змінювати нашу країну на краще. Дуже хочу, щоб наш досвід сьогодні представили на всю Україну, - наголосив Олег Синютка. - Це дуже важливо – щоб громадськість усієї країни мала можливість спілкуватись між собою – Луганщина, яка щодня відчуває розриви ворожих снарядів, і Львівщина, яка за тисячу кілометрів від проведення бойових дій претендує на те, щоб бути пілотною областю і стоїть на порозі Європи. Хочу, щоб ви сьогодні усвідомлювали відповідальність за всю країну, за те, що буде з нами завтра».

Під час форуму представники Громадських рад із різних областей України обміняються досвідом, успішні напрацювання та проекти презентують для усіх учасників Форуму Громадські ради із Львівської, Хмельницької та Черкаської областей.

У межах заходу також відбулось підписання Меморандуму про співробітництво та партнерство між Громадськими радами при облдержадміністраціях. За словами організаторів, це дасть поштовх наступним каденціям Громадських рад не зупинятись на досягнутому, а продовжувати співпрацю, напрацьовувати нові цікаві проекти та формувати громадянське суспільство.

«Громадські ради є тим ефективним механізмом налагодження співпраці між владою і суспільством. Ми можемо ефективно розвивати нашу країну тільки тоді, коли об’єднаємо наші зусилля, координуватимемо наші дії, забезпечимо підтримку громадських рад на всеукраїнському рівні», - наголосив голова Громадської ради при Львівській облдержадміністрації Андрій Болюбаш.

Один із вагомих заходів Форуму стане відкрите звернення Всеукраїнського форуму Громадських рад України до міжнародних організацій, Міністерства закордонних справ України та Республіки Польща щодо підвищення політичної свідомості громадян України, припинення кримінального переслідування українського історика Григорія Купріяновича на території Республіки Польща та звільнення всіх заручників, захоплення яких спричинене збройною агресією Російської Федерації проти України.

Зазначимо, Форум відбувається за ініціативи Львівської обласної державної адміністрації та Громадської ради при Львівській облдержадміністрації.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ