Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

На Львівщині створять інноваційний кластер TECH RAIL

Як повідомив начальник військової адміністрації Львівщини, сьогодні було підписано Меморандум про створення на Львівщині інноваційного кластера TECH RAIL.

Тепер логістику у сфері залізничних перевезень розвиватимемо ефективніше. Разом із Львівською політехнікою, іноземними партнерами, навчальними закладами створимо інноваційний технологічний хаб. Це буде не тільки логістичний центр, де оновлюватимуть техніку та ремонтуватимуть колії –  створюватимемо інноваційні продукти, на які зараз у галузі залізничних перевезень є великий запит.

Також це дає можливість розвивати суміжні галузі, релоковувати підприємства, створювати нові робочі місця. Цей проєкт суттєво наближає нас до участі у міждержавній ініціативі «Три Моря». 

Повномасштабне вторгнення росії в Україну вплинуло на експорт та імпорт товарів, продовольчу безпеку. Львівщина стала транзитним коридором між країнами ЄС. Минулого тижня Європейська комісія приєднала українські логістичні шляхи до Транс’європейської транспортної мережі. Три з них проходитимуть через нашу область.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ