Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщині створять ще один пожежно-рятувальний підрозділ

У селі Винники Бориславської громади буде утворено пожежно-рятувальний підрозділ. Про це повідомили у пресслужбі Бориславської міської ради.

Як свідчить статистика, більша частина пожеж, виникає у сільській місцевості. Особливої гостроти проблема захисту від вогню набуває у віддалених населених пунктах. Бориславська міська територіальна громада має у своєму складі села, відстань до яких від підрозділу ДСНС становить близько 20 км. Зокрема, мова йде про села Уріж, Винники, Мокряни та Підмонастирок. Аби дістатися туди Бориславський пожежно-рятувальний підрозділ затрачає безцінний час.

Отож, для підвищення пожежної безпеки у громаді було прийнято рішення про створення в селі Винники пожежно-рятувального підрозділу місцевої пожежної охорони. Він буде працювати у цілодобовому режимі та постійній готовності до виконання завдань.

Сьогодні на сесії депутати підтримали рішення про утворення вищезгаданого пожежно-рятувального підрозділу як філії у вже наявному комунальному підприємстві «Бориславсвітло».

Завдяки співпраці з представником бізнесу, який провадить діяльність на території села і зацікавлений у розміщені там пожежного підрозділу, вдалось врегулювати питання щодо приміщення, де буде знаходитись пожежний пункт. Разом з тим міська рада взяла на себе зобов’язання виділити кошти із міського бюджету на закупівлю необхідного спорядження та оплату праці рятувальників.

«Коли трапляється пожежа, час доїзду пожежної охорони повинен становити не більше 15 хвилин. Ми розуміємо, що в нашому випадку доїзд до віддалених населених пунктів є довший. А якщо, не дай Боже, виникає загоряння, важливо в найшвидші терміни розпочати локалізацію пожежі, – пояснює міський голова Ігор Яворський. – Ми спільно з ДСНС та бізнесом напрацювали план дій, який, я впевнений, буде мати успішне втілення. Підприємець, який здійснює діяльність на території села Винники, погодився про передачу громаді в користування приміщення. Ми ж спільно з ДСНС беремо на себе відповідальність забезпечити бригаду автомобілем, закупити необхідне спорядження і працевлаштувати людей, які будуть нести службу. Попередньо ми вже передбачили фінансовий ресурс, щоб провести закупівлю необхідного обладнання. Маємо амбітну ціль – щоб формування встигнуло розпочати роботу ще в цьому році».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ