Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

На Львівщині створять телемедичний центр

Його мета – забезпечення доступу мешканців Львівщини до високоваліфікованої медичної допомоги, а також покращення організації співпраці сімейних лікарів із віддалених місцевостей із вузькопрофільними лікарями, консультація яких їм може бути необхідна (невропатолог, кардіолог, гастроентеролог та інші). Про це повідомили 30 липня Гал-інфо у пресслужбі ЛОР.

З метою реалізації цього проєкту днями в Діагностичному центрі відбулася робоча зустріч за участі першого заступника голови обласної ради Євгена Гірника, заступника голови ЛОДА Івана Собка, керівника профільного департаменту Ореста Чемериса та керівника Львівської обласної клінічної лікарні Михайла Гички.

Під час зустрічі, зокрема, йшлося про те, що за допомогою комплектів телемедицини (куди входять портативний ЕКГ, вимірювач артеріального тиску, пульсоксиметр, спірометр, безконтактний термометр, дерматоскоп, цифрова оглядова камера та планшет для зберігання та передачі даних), які раніше отримали сімейні лікарі Львівщини в межах Програми «Доступна медицина», вони можуть проводити основні базові обстеження пацієнта у віддаленій місцевості.

Усі дані лікар отримує на портативний комп’ютер, опісля може зробити свої первинні висновки. Окрім того, результати обстеження можна перескерувати вузькопрофільному фахівцю, який проаналізує стан здоров’я пацієнта для ухвалення найкращого рішення щодо лікування. Тепер необхідно облаштувати головний серверний центр, де сімейні лікарі будуть виходити на онлайн зв’язок, надсилати обстеження пацієнтів і спеціалісти діагностичного центру консультуватимуть їх.

«Маємо приміщення і фахівців, бачення як усе організувати і розуміння, що таким чином ми зможемо надавати якісну медичну консультаційно-діагностичну допомогу не лише у Львові, а й онлайн у віддалених територіях Львівської області.

Ми докладемо усіх зусиль, аби ціль не була довгостроковою обіцянкою, а була зреалізована якомога швидше. В ідеалі, якщо не виникне форс-мажорів – ще цього року», - зазначив директор Діагностичного центру Роман Пукаляк.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ