Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщині створять три нові заказники

Сьогодні, 19 листопада, Львівська обласна рада підтримала створення 3-ох лісових заказників місцевого значення загальною площею 2,1 га в лісах дочірніх підприємств ОКС ЛГП ʺГалсільлісʺ - ʺРозгірчеʺ у Стрийському районі, ʺЗаріччяʺ у Старосамбірському районі та ʺСолотвинаʺ у Буському районі. Про це Гал-інфо повідомили у прес-службі ЛОР.
Засідання Львівської обласної ради 19 листопада 2019 року

Заказник ʺЗаріччяʺ створений з метою збереження типових природних комплексів характерних для даного регіону, цінної медоносної бази, осередку поширення лікарських і харчових рослин та задля забезпечення охорони типових для хвойно-широколистяних низькогірних ландшафтів лісових екосистем.

Заказник ʺРозгірчеʺ створений з метою збереження змішаних букових фітоценозів, підтримки загального екологічного балансу регіону та забезпечення охорони лісових екосистем.

Заказник ʺСолотвинаʺ створений з метою збереження біорізноманіття, типових чистих соснових фітоценозів, типових для поліських морено-зандрових і долинних змішано-лісових хвойно-широколистяних ландшафтів лісових екосистем.

ʺЦе три зони заповідного фонду. На їх території, біля доріг, будуть облаштовані рекреаційно-відпочинкові зони. До речі, із запланованих 14 таких рекреаційно-відпочинкових зон у 2019 році – на даний час встановлено 10. Львівській обласній раді за цю ініціативу громади вдячні. Людям такі ʺоазисиʺ дуже подобаються. Ми робимо правильну справу!ʺ, - сказав заступник голови Львівської облради Юрій Гудима.

Варто зауважити, що у нових рекреаційних зонах створено спеціальні місця для вогнищ та сміття, встановлено наглядну агітацію з правилами поведінки у лісі, що сприятиме підвищенню рівня екологічної культури та свідомості жителів області.

Як відомо, з метою недопущення неконтрольованого та негативного впливу відпочиваючих на навколишнє природне середовище, зниження рівня забруднення та покращення екологічного стану території, у місцях з високим антропогенним навантаженням створюються рекреаційні зони відпочинку.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ