Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Здоров'я

На Львівщині «свинячий» грип

Перший заступник голови державної санітарної епідеміологічної служби Антон Парусов під час прес-конференції повідомив, що аналіз поточної захворюваності свідчить про активізацію епідемічного процесу грипу та ГРВІ.

За його словами, за 5 тижнів цього року з 10 контрольних міст у 8 містах показники захворюваності на грип та ГРВІ були нижчими за епідеміологічні пороги, виняток становлять міста Вінниця та Донецьк, де епідпороги було перевищено на 12,2% та 2,5%, відповідно.

"Перевищення епідемічних порогів зареєстровано в Дніпропетровській – на 11%, Луганській – на 30,5% та Сумській області – на 8%. Загалом захворюваність суттєво не відрізняється від сезонних показників", – зазначив А. Парусов.

Він також повідомив, що за минулий тиждень усього у 10 контрольних містах було зареєстровано близько 65 тис. хворих на ГРВІ, госпіталізовано 879 осіб, а летальних випадків спочатку епідсезону зареєстровано 15.

"Лабораторно підтверджуються віруси грипу типу "В", який домінує, та типу "А", у тому числі H1N", – додав чиновник.

А. Парусов також зазначив, що в Україні проти грипу щеплено вже близько 595 тис. осіб. 

Водночас за останній тиждень зареєстровано чотири летальних випадки від грипу типу А/H1N1. За словами А.Парусова, по одному випадку зареєстровано у Донецькій, Чернігівській, Львівській та Харківській областях. Таким чином, з початку епідсезону померло 15 осіб.

Чиновник також повідомив, що за даними ВООЗ за четвертий тиждень поточного року у європейському регіоні продовжується зростання активності грипу. У більшості країн він набув широкого поширення, зокрема спостерігається ріст звернень за медичною допомогою з приводу грипу та ГРВІ.

"У більшості країн світу серед виділених збудників продовжує домінувати вірус типу А/H1N1", – додав він, повідомляє ІМК

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ