Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

На Львівщині торік було зафіксовано 265 повідомлень про побічні реакції на ліки

Торік лікарі Львівщини зафіксували 265 карт повідомлень про побічні реакції на ліки. За 10 місяців цього року в державний фармакологічний центр подано 171 карту-повідомлення, – повідомив сьогодні, 25 листопада, під час робочої колегії ГУОЗ ЛОДА керівник регіонального відділення державного фармакологічного центру МОЗ України, завідувач кафедри фармакології ЛМНУ ім. Данила Галицького, професор Олег Піняжко.

Зокрема, він повідомив про здійснення нагляду за побічними реакціями лікарських засобів в обласному ГІВіР, обласному клінічному кардіологічному центрі, комунальній 2-й міській поліклініці, комунальній 4-й міській поліклініці міста Львова, Жовківській і Пустомитівській ЦРЛ.

«Проблема безпечності лікарських засобів стає все більш актуальною у цілому світі. Це пов’язано, насамперед з тим, що в медичній практиці зростає впровадження лікарських засобів з високою біологічною активністю, застосування яких може супроводжуватися виникненням побічних реакцій, різних за проявом та ступенем важкості», – наголосив Олег Піняжко.

За результатами перевірки встановлено, що у 2-й МП, 4-й МП м. Львова, Пустомитівській ЦРЛ організація роботи за побічними реакціями лікарських засобів відповідає вимогам нормативних документів. У Львівському обласному госпіталі інвалідів війни і репресованих, обласному кардіологічному центрі та Жовківській ЦРЛ ця робота потребує покращення, додав Олег Піняжко.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ