Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщині триває навчання членів окружних виборчих комісій

Як інформує прес-служба ЛМР, в період з 20 до 23 червня сертифіковані тренери Центральної виборчої комісії проведуть серію навчань членів окружних виборчих комісій (ОВК) з виборів народних депутатів України 12-х одномандатних виборчих округів, утворених на території області, з питань організації підготовки та проведення позачергових виборів народних депутатів України 21 липня.

Про це повідомила начальник відділу адміністрування Державного реєстру виборців апарату облдержадміністрації Зоряна Павлів.

Навчання почалися вчора у місті Стрию. В районному будинку культури тренери Андрій Гнида та Андрій Вовк навчали членів 121 і 126 ОВК. А від сьогодні навчання проходитимуть у Львові – в облдержадміністрації і Шевченківській районній адміністрації Львівської міської ради.

Упродовж навчання члени ОВК дізнаються про систему та статус виборчих комісій; повноваження ОВК та статус її членів; організацію роботи ОВК; порядок закупівлі ОВК за бюджетні кошти товарів, робіт і послуг, необхідних для підготовки та проведення позачергових виборів народних депутатів України; утворення дільничних виборчих комісій (ДВК) з виборів народних депутатів України; взаємодію ОВК з ДВК; реєстрацію офіційних спостерігачів, їх права та обов'язки; виборчі бюлетені для голосування з виборів народних депутатів України, порядок виготовлення виборчих бюлетенів та їх передачі виборчим комісіям; організацію підготовки та проведення навчання членів ДВК; організацію роботи ОВК в день голосування; отримання інформації про хід голосування від ДВК та її передачу до Центральної виборчої комісії; порядок прийому та перевірки виборчої документації від ДВК; встановлення підсумків голосування в загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі в межах одномандатного виборчого округу та в одномандатному виборчому окрузі; транспортування виборчої документації до Центральної виборчої комісії; порядок розгляду скарг.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ