Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

На Львівщині триває реалізація Програми енергозбереження для населення

Як розповіли Гал-інфо у прес-службі ЛОДА, від початку року мешканцям області, які скористалися Програмою енергозбереження для населення Львівщини на 2017-2020 роки, з обласного бюджету відшкодовано більше 5 мільйонів гривень.

Програма передбачає відшкодування 5 – 15% річної відсоткової ставки за кредитами, які жителі області отримують на впровадження енергозберігаючих заходів.

У межах Програми також здійснюється компенсація 10% тіла кредиту позичальникам, які отримали кредити на встановлення приватних сонячних електростанцій.

Загалом у 2019 році на реалізацію цієї Програми в обласному бюджеті передбачено 18 мільйонів гривень і за обсягом коштів, передбачених на реалізацію Програми, Львівська область посідає перше місце в Україні. 

Разом з тим, від початку дії державної програми, за обсягами залучених ресурсів Львівщина посідає друге місце в Україні (527,2 млн грн), а за кількістю отриманих кредитів – третє (24976 кредитів). Слід зазначити, що від початку дії обласної програми енергозбереження з 2006 року, більше 40 тисяч мешканців області скористалися пільговими кредитами та отримали відшкодування відсоткової ставки.

Водночас в області також реалізовуються 24 районні та міські програми енергозбереження із загальним обсягом фінансування 4,2 мільйони гривень. Зокрема, найбільше в Україні коштів у районних програмах для відшкодування за кредитами на енергозберігаючі заходи передбачено у бюджетах Яворівського, Жовківського, Старосамбірського, Сокальського, Городоцького та Перемишлянського районів – від 500 до 170 тисяч гривень. Середній обсяг фінансування районних програм енергозбереження по Україні становить 70 тисяч гривень.

Управління енергозбереження департаменту ПЕК та енергозбереження облдержадміністрації закликає мешканців активно користуватись пільговими кредитами, встановлювати енергоефективне обладнання та ощадно використовувати енергоресурси в своїх домівках.

Нагадаємо, ПриватБанк та Укргазбанк знову видають "теплі кредити".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ